ZETApress

hírportál

Légikisasszonyok Újbudán

A napokban jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában Bauer Barbara: Légikisasszonyok című könyve, melyet tegnap este mutattak be az újbudai Libri Allé Könyváruházban. A szerzővel Mörk Leonóra, a könyv szerkesztője beszélgetett. A borítóterv Hegyi Péter munkája.

A 296 oldalas könyv négy légiutas-kísérőről ? három kisasszonyról és egy ?kisemberről? ? szól. Ők lesznek az elválaszthatatlan négyes: a Szende, a Szórakozott, a Dög és a Meleg, vagyis Anna, Szonja, Dia és Dani. Kalandjaik minket is tízezer méter magasra repítenek, ahol a hétköznapi utasokon túl szex-éhes pilóták, ármánykodó kolléganők, hatalmaskodó politikusok, megvadult focirajongók, fékezhetetlen iskolások, elkényeztetett széplányok és könnyű hódításhoz szokott üzletemberek teszik próbára a személyzet türelmét.

Minden nő ábrándozott már arról, milyen lenne légikisasszonyként dolgozni. Minden férfi ábrándozott már arról, milyen lenne légikisasszonyt szeretni. Hiszen a stewardessek mind gyönyörű lányok, magasak, vékonyak, mosolygósak, bájosak, és nem utolsó sorban belevalók. Amikor a repülőtéren elegáns egyenruhájukban, maguk mögött húzva könnyű gurulós bőröndjüket, emelt fővel átvágnak a várakozó utasok hadán, olyan impozáns látványt nyújtanak, hogy mindenfelől irigykedő pillantások kísérik őket. Ez a varázslatos világ szippantja be a négy kezdő légiutas-kísérőt, akik már az első nap örök barátságot fogadnak egymásnak.

Szóljon hozzá!