ZETApress

hírportál

Földöntúli szerelem

Laini Taylor, a sikeres fantasy-szerző Füst és csont leánya című legújabb regényét a New York Times beválasztotta 2011. legfontosabb könyvei közé gyerek/ifjúsági kategóriában, a megfilmesítési jogokat pedig a Universal Stúdió vásárolta meg ? tudtuk meg az Örkény István Könyvesboltban.

Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége. ? Így kezdődik a világhírű szerző eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regénye, mely ma jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A tegnap esti, Szent István körúti könyvbemutatón Gálvölgyi Judit, a könyv fordítója is megjelent.

Egy sötét és poros boltban egy ördög emberfog-készlete veszélyesen csökken és Prága zegzugos utcáin egy ifjú művészpalánta belekeveredik egy brutális, túlvilági háborúba. Az ifjú művészpalánta, a valódi kék hajú lány, a 17 éves Karou Prágában él és rajzolni tanul, ám időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi más korokban, más világokban?

Világszerte fekete tenyérnyomok jelennek meg ajtókon, amelyeket szárnyas idegenek égettek oda, akik az égbolt hasadékából bújtak elő. Kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve azt jelenti, Remény? ? Lainie Taylor 420 oldalas regényéből kiderül. Karou rajzfüzeteit szörnyekkel tölti meg, amelyek talán igaziak, talán nem, sok nyelven beszél ? ezek nem mindegyike emberi, rikító, kék haja ilyen színűen nő ki a koponyájából. Kicsoda ő? Ez a kérdés nem hagyja nyugodni, ezt próbálja megtudni.

Laini Taylor, a mesélés mestere!

2009-ben a Lips Touch: Three Times című regényével bejutott az amerikai National Book Award döntőjébe, most pedig új trilógiájának első kötetében a Füst és csont leányában egy tiltott szerelemről, egy ősi és eposzi háborúról és egy újjáteremtett világ reményeiről ír. A regény az Amerikai Egyesült Államokban 2011 szeptemberében jelent meg, és indult hódító útjára. Az írónő az oregoni Portlandben él Jim Di Bartoloval, illusztrátor férjével és Clementine nevű lányukkal. Főhőséhez hasonlóan művészlélek, és pinkes, lilás, rózsaszín színű frizurájával figyelemre méltó jelenség.

Szóljon hozzá!