ZETApress

hírportál

Vidámparki idénynyitó

Indul a vidámság főszezonja: májustól minden nap nyitva a Vidámpark ? tudtuk meg a délutáni családi sajtótájékoztatón. Mindennapos nyitva tartás, színes programok és állandó akciók fogadják az önfeledt kikapcsolódás híveit Budapest legvidámabb parkjában.

A Budapesti Vidámpark több mint 170 éves múltra tekint vissza. Itt található Európa legrégebbi, Európa Nostra-díjas, lovas Körhintája 1906-ból és a szintén műemlék Barlangvasút is. A park látogatói emellett Európa leghosszabb favázas hullámvasútját is kipróbálhatják, mely idén pont 90 éve nyílt meg.

A Vidámpark idén is mindent elkövet majd annak érdekében, hogy egész napos, ideális elfoglaltságot nyújtson minden korosztály számára. A park újdonságai közé tartozik egy negyven férőhelyes családi játék, a Polip, mely a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már a teljes szezonra a vidámság szolgálatába áll. Emellett az extrém sporteszközök szerelmeseire is gondoltak, hiszen egy Gauswheel-tanpálya is helyet kap a Park területén. Az utcai sportszerek formabontó ötvözeteként nyilvántartott magyar találmány tavaly indult világhódító útjára, melynek idei első állomása a Budapesti Vidámpark.

Májusban lehetőség nyílik arra is, hogy a Vidámpark rajzpályázatán a legkisebbek nyerjenek egész napos belépőt családjuk számára, négy fő részére. Ehhez nem kell mást tenniük, mint papírra vetni színes álmaikat és jelentkezni a Life.hu Én és a Vidámpark-pályázatára. A legjobb harminc pályamunka a Vidámpark gyermeknapi rajzkiállításán is részt vehet.

A Vidámpark csatlakozott az Urbitális Majálishoz is, melynek keretében a park történetét feldolgozó kiállítás nyílt a Körhinta műemlék-csarnokában. Emellett a Vidámpark egyik fontos műemlék épülete, a Céllövölde hátsó falrésze is kiállításra került. A nyár első hónapja a vakációval együtt a Vidámparki Éjszakákat is magával hozza. Júniustól minden pénteken és szombaton a megszokott nyitva tartáson túl, hajnali fél 2-ig élvezheti minden látogató a fényárban úszó játékok élményét.

A bérletakciók, csoportos-, családi és diákjegyek között mindenki találhat kedvére való kedvezményt. A bérlet továbbra is csupán öt jegy árába kerül és a nappali nyitva tartás alatt korlátlanul felhasználható. A belépők immár sorban állás nélkül, online is megvásárolhatók. A Vidámpark gyorsított beléptetést biztosít az elektronikus jeggyel érkezők számára, amennyiben a megfelelő jegytípust vásárolták meg.

Az online jegyvásárlás lehetőségének megteremtésével a látogatók nem csak időt spórolhatnak, de további kedvezmények igénybevételére is jogosulttá válhatnak. Az idei újítások közé tartozik a kedvezmény kártya is, mely júniustól a visszatérő látogatók számára biztosít kedvezményes belépést. A kártya már az idei első belépéskor igényelhető és akár a kifizetett belépődíj felével is csökkentheti a következő karszalag díját.

Szóljon hozzá!