ZETApress

hírportál

eNJé Kötődése

Elkészült a Kötődés, eNJé új kollekciója. Gondolatok és Érzések az anyaságról táncban, fotókban, versben és csokoládéban. Nagy Judit televíziós műsorvezető kezdeményezése ? hogy az általa készített csokoládéval designereket és művészeket megihletve közös alkotásokat hozzon létre ? új állomáshoz érkezett.

Az egyik legbensőségesebb ünnephez, az Anyák Napjához kapcsolódóan hívta össze művész-barátait, hogy egy újabb összművészeti csokoládékollekciót teremtsenek meg együtt. A Kötődés nevű, limitált szériájú eNJé csokoládékollekció ezúttal a kortárs tánc és a fotográfia mestereit köti a költészet, a grafikusművészet és természetesen a csokoládé mellé. Nagy Judit, az MTVA műsorvezető-nője Kötődés címmel új csokoládékollekciót tár a közönség elé ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

A szerelem után bonbonjaival ezúttal egy másik, misztériumokkal teli témakört, az anyaságot járja körbe. Ahogy a Valentin napi kollekcióban sem állította a szerelemről, hogy az feltétlenül csak a boldogságról szól, az anyasághoz is kendőzetlen őszinteséggel közelít. ? Az anyaság érzése nem születik meg a gyermekkel együtt. Lassan bontakozik ki, akár a tavaszi rügyből a virág. Kifakad, életre kel. Fájdalommal szül a nő, de fájdalmat feledtető érzés a gyermek megpillantása, első mosolya ? állítja Judit.

Az anyaság felelős szerep, főszerep. Egy élet sem elég pontos kidolgozásához. Ösztönök hajtanak, anyai tanácsok, nagyanyáink bölcsessége és gyermekünk kíméletlen őszintesége. Rejtelmes útja ezer próba elé állít, térdre kényszerít, alázatra tanít, örök szolgálatra. Gyermekből nővé, nőből anyává, anyából nagyanyává válni az élet nagyszínpadán lehet ? mosolyogva, zokogva, örömmel, lázadozva, önfeláldozóan, hanyagul, szeretettel. Nyomot hagyunk, keserűt vagy édeset. A láthatatlan köldökzsinór összeköt minket, anyák anyáit és gyermeket örök körforgásban, időtlenségben ? folytatja gondolatait és érzéseit az anyaságról a televíziós műsorvezető-nő.

E gondolatok mentén született meg a Csilléry Orsolya festményeivel díszített exkluzív doboz, mely a négy, különleges minőségű és alapanyagú csokoládébonbon mellett egy fotókkal, Judit írásaival és versekkel teli albumot is tartalmaz. A fotókat Csillag Pál készítette, a képeken Györke Tímea és Farkas Dorka kontakt-táncosok láthatóak tánc közben, a haikukat pedig Bódai-Soós Judit írta.

Szokás szerint nemcsak a kollekció, hanem a bonbonok is egyedi, a témához kötődő névvel rendelkeznek: Oltalom, Küzdelem, Rejtelem, Kegyelem. Az Oltalom nevű egy tengeri sóvirággal ízesített 42%-os Equadori tejcsokoládé, mely a magzatot szimbolizálja, aki háborítatlan békében, boldogságban lebeg. A Küzdelem 68%-os étcsokoládéból készült, édeskömény ízesítéssel, ami maga az anyai odaadás, táplálás.

A Rejtelem alapcsokoládéja 70%-os étcsokoládé angyalgyökér bergamott ízesítéssel. Az angyalgyökér segít egyesíteni a bennünk élő nőt és férfit, a bergamott által sugallt filozófiával: La Vita é Bella. A Kegyelem elnevezésű bonbon 74%-os étcsokoládé zsályával fűszerezve, mely a sokat megélt asszonyok bölcsességét jelképezi. A csokoládékról bővebb információ és megrendelés eNJé weboldalán található.

Szóljon hozzá!