ZETApress

hírportál

Józsefváros 1922-1932

Ó, azok a boldog…! Zenés múltidéző az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében 2012. március 25-én. Minden program ingyenes! – tudtuk meg a szervezőktől.

Fellépők: Pásztor Erzsi Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, Bencze Ilona Jászai Mari-díjas és Szacsvay László Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Nyírő Bea, Bozsó József, Teremi Trixi, Bácsatyai Gergely, Albert Péter és Vida Peti, táncosok és még sokan mások! Bővebben idekattintva olvashatjuk. Józsefváros Önkormányzata várja Önöket Ó, azok a boldog…! című Zenés Józsefvárosi Múltidéző rendezvényére 2012. március 25-én vasárnap 9 órától.

9 óra: Mesék Józsefvárosból. A rendezvény előtt angol nyelvű sétát tehet idegenvezetőnk segítségével. Tartson velünk egy utazásra Józsefváros régmúltjába! Rendhagyó történetekkel és játékos feladatokkal várjuk barangolásunkra. A séta kb. 1,5-2 órás. Találkozó: 2012. március 25-e, vasárnap 9 óra, 32-esek tere emlékműnél.

11 óra: Látogasson el az Uránia Nemzeti Filmszínházba, ahol már az utcán és az előcsarnokban felidézzük a XX. század ’20-as éveinek hangulatát. Az érdeklődő már az előadás előtt találkozhat a korszak jellegzetes figuráival, a ma már csak filmekből ismert rikkancsokkal, cipőpucolókkal, virágárus lányokkal, kis-cselédekkel, és nagy-kalapos úri dámákkal, és a már-már feledésbe merült századfordulós csodával, az eredeti jelmezes, keménykalapos verklissel.

Budapest leggyönyörűbb mozijában idézze fel velünk a kor kávéházi hangulatát, ahol képzeletben vendégeink lesznek híres józsefvárosiak: Krúdy Gyula, Heltai Jenő, Tóth Árpád, Blaha Lujza és sokan mások – miközben a kávéházi zongorista korabeli kuplékat, slágereket játszik, az orfeum fellépői pedig a kor dalait éneklik.

A vászonról Bencze Ilona, Pásztor Erzsi, Szacsvay László, Bozsó József, Teremi Trixi, Nyíró Bea, Albert Péter, Bácsatyai Gergely, Vida Peti, valamint Bíró Péter zongorista segítségével kelnek életre a húszas-harmincas évek jelenetei, képei, filmrészletei. Korhű ruhák divatbemutatója is várja a nagyérdemű közönséget. A színpadi program után, az előtérben a gyerekek egy rendhagyó illemtanóra keretében, a műsor fellépőinek segítségével térnek vissza a múltba, sajátítják el a kor viselkedési formáit. Élje át, idézzük meg együtt a húszas-harmincas évek Józsefvárosának hangulatát!

13:30 óra: Mesék Józsefvárosból. A rendezvény zárásaként magyar nyelvű sétát tehet idegenvezetőnk segítségével. Múltidéző történetek a Rákóczi úttól a 32-esek teréig. Tartson velünk egy utazásra Józsefváros régmúltjába! Rendhagyó történetekkel és játékos feladatokkal várjuk barangolásunkra. A séta kb. 1,5-2 órás. Találkozó az Uránia mozi előtt március 25-én vasárnap 14 órakor.

Szóljon hozzá!