ZETApress

hírportál

Vám-mentes fesztivál a Kultuccában

A Bárka Kikötő 2006. augusztus 25-étől három napon át horgonyozik a Kultuccában. A multikulturális fesztiválhajó a Művészetek Völgyéből érkezik a Ráday utcába, valamint a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának esszenciáját hozza el hozzánk, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az ingyenes programsorozat olyan különlegességeket nyújt, mint Boban Markovic Orchestra és Palya Bea Quintet első közös koncertje a Nagyszínpadon, vagy az Assisi Szent Ferenc Templomban felzengő Contemporary Gregorian. A Bárka Kikötő vendége Pécs, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz, így szinte természetes, hogy a (Nem) mindennapi irodalom házigazdája a Jelenkor.

A Bárka völgyi hajója idén már negyedik alkalommal érkezik a Ráday Kultuccába augusztus utolsó hétvégéjén, hogy a Művészetek Völgyéből hozott válogatott programmal elköszönjön a nyártól. A Bárka a pulai kikötői rend alapján építi fel a Ráday utcai programot is. Koncertek, kiállítások, irodalmi estek, gyermekprogramok és Hang-Szín-Ház várja az érdeklődőket. A kicsik és a nagyok péntek délután láthatják a színházi műfajok egyik legősibb és legközvetlenebb formáját megjelenítő utcaszínházi csoportot. A Báb Társulat ? azaz óriásbábok ? játékát, mely a vásári mutatványos elemeket ötvözi bábos elemekkel. Nekik kedveskedik szombaton a Görömbő Kompánia magyar népmesékből alakított műsora.

A Kisszínpadon Buster Keaton rövidfilmjeire Darvas Ferenc zongorázik. Esténként a Bakáts téri Nagyszínpadon lép fel Boban Markovic Orchestra és a Palya Bea Quintet és Cseh Tamás. A fesztivált vasárnap este a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templomban megrendezett Contemporary Gregorian koncert zárja: találkozik a középkor, a reneszánsz és a huszonegyedik század zenéje, és az előbbi inspirálja az utóbbit. A feldolgozásokat Balázs Elemér, Balázs József, Dés László, Mizsei Zoltán és Szandai Mátyás készítette.

Szeretettel várnak mindenkit a fedélzetre! A részletes program megtalálható a honlapjukon.

Szóljon hozzá!