ZETApress

hírportál

A lányok olykor harapnak

A Chicagoland vámpírjai című fantasy-sorozat első-második része decemberben jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában. ? Egyetemistaként az életem nem volt valami káprázatos, de legalább az enyém volt ? olvashatjuk a 384 oldalas 1. részben.

Jól megvoltam, míg Chicago vámpírjai meg nem jelentek ? engem pedig megtámadott egy renegát vámpír. De csak egy kortyot ihatott, mielőtt elijesztette egy másik vérszívó… Ő úgy döntött, megmenti az életemet, s élőhalottá változtatott. Mint kiderült, a megmentőm a Cadogan-ház ura és parancsolója. Évszázados tapasztalata van a csábításban, s tettéért hálát vár cserébe ? és a szolgálataimat…

Korábban a disszertációm felett görnyedtem, most pedig be kell illeszkednem egy elegáns udvarház életébe. Új képességeim, a kellemetlen napallergia a legkisebb gondom, hiszen valaki még mindig vadászik rám. A renegát, aki belém mart? Egy rivális ház vámpírja? Lehet, hogy a beavatásom egy kezdődő háború első csatája… egy háborúé, amely során vér fog folyni? Pimasz, szeretni való hősnő, mulatságos mellékszereplők sora, parázslóan erotikus feszültség ? lenyűgöző kombináció.

Ha eljön a péntek ? Chicagoland vámpírjai 2.

Az ember azt gondolná, egy ilyen főcím hatására a szeles város derék polgárai fegyvert fognak ellenünk, vérszívó szörnyetegek ellen ? olvashatjuk Chloe Neill fantasy-sorozatának 424 oldalas 2. részében. Ehelyett azonban tíz hónap elteltével olyan hírnevünk van, ami eddig csak a hollywoodi elitnek járt ki ? paparazzókkal hadakoznak, akik nem sokkal veszélytelenebbek, mint a keresztet és karót lóbáló vámpírvadászok. Ne értsenek félre. Az emberek többsége nincs elragadtatva attól, hogy élőhalottakkal kell élnie, de legalább nem veszi ostrom alá a várunkat… egyelőre.

Mindez azonban menten megváltozhat, ha tudomást szereznek a rave-ekről, a csoportos vérszívó-partikról, amelyeken a vámpírok úgy terelik össze az embereket, mint a marhákat, hogy degeszre igyák magukat. Így hát a ?mesterem? ? a több évszázados, ám kitűnő formában lévő Ethan Sullivan ? azt akarja, hogy térjek vissza saját előkelő családom kebelébe, és én legyek az összekötő az emberek és a vámpírok között… és ne engedjem, hogy a média tudomására jussanak életünk kellemetlenebb részletei. Valaki azonban nem akarja, hogy ember és vámpír békében éljen ? valaki, akit ősi harag fűt.

Szóljon hozzá!