ZETApress

hírportál

SUU? 12 a Corvinban

Amerikába mennek a legjobb startup-ok. Március 8-án, csütörtökön immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Underground konferencia Budapesten. A Corvin mozibeli konferencia a hazai startup-os világ legnagyobb kihívását, a nemzetközi siker lehetőségeit kutatja: Startup világsikerek címmel.

A hazai startup világ résztvevői által szervezett konferencia a SUU?12 idén is válaszokat keres a legfontosabb kérdésekre. Az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noel, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg: Startup-ok a globális gazdasági fejlődésért című előadásával ? derült ki az U26-ban, az Eiffel téri sajtóreggelin.

Az évről évre megszokott befektetői és startup kerek asztalok mellett ? a témához kapcsolódóan ? a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba. Ennek megfelelően a hazai startup-ok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először a Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek, ahol akár a világhírüket is megalapozhatják.

A Singularity University-t (azaz SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Az egyetem missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek képesek a világ legnagyobb problémáinak megoldására technológiai innovációk felhasználása által. A verseny nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem tízhetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép-kelet-európai régióban. A versenyre már lehet jelentkezni a SUU weboldalon.

A SUU?12 természetesen idén is teret ad a kapcsolatépítésre, a startup vállalkozók a rendezvényen a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, szakértőkkel és tanácsadókkal is találkozhatnak, partnereket, ügyfeleket, akár befektetőt találhatnak. A rendezvényt záró állófogadás és borkóstoló oldott körülményeket teremt majd a verseny eredményeinek megvitatására, üzleti kapcsolatépítésre, a jövő sikeres startup vállalkozásainak megszületéséhez. A hazai startup közösség egyik legrégebbi rendezvénye idén is várja az érdeklődőket a Corvin moziban március 8-án.

A StartUp Undergroundról

Mi az a SUU? ? Konferencia, verseny, workshop, hálózat (vigyázat underground!), mentorálás, vállalkozásépítés, üzleti tanácsadás, ötletek, tőkéhez jutás, támogatás, kapcsolatépítés, lehetőség. Ezekbe a szavakba tömöríthető a Startup Underground (SUU) kezdeményezés lényege. Az SUU nem cég, nem is üzleti vállalkozás, hanem elkötelezett szakértők által életre hívott, évente megrendezett konferencia, amelynek célja, hogy a befektetőket összehozza a legújabb startup-okkal, ötletgazdákkal és vállalkozókkal. A kezdeményezés lehetőséget biztosít a hazai induló technológiai vállalkozásoknak a közös eszmecserére, a konferencia alatt megrendezett verseny keretében a kötetlen versengésre, de ami a legfontosabb, hogy egy inspiratív, tanulási közeget biztosít számukra. Missziója az európai ?entrepreneurs? eszme hazai elterjesztése, hogy minél több magyar startup fejlődjön ki, jusson tőkéhez, majd hódítsa meg a világpiacot!

Konferencia, verseny, workshop ? Az SUU kezdeményezés idén jubilál: 5 évesek lettünk! Az idei konferencia jelmondata: Startup világsikerek: magyar startupok kijutása a világpiacra, avagy mikrovállalkozások kihívásai a nemzetközi piacon. Ennek és természetesen a program egyre nagyobb ismertségének és kedveltségének köszönhetően tovább bővül a portfóliónk: az idei rendezvény konferencia, verseny és workshop is egyben.

Konferencia ? 2012-től célunk, hogy Kelet Közép Európában is el tudjunk indulni. Ezért az idei évben nagyobb hangsúlyt kap az, hogy hogyan léphetünk nemzetközi piacra hazai startup-ként. Azt látjuk, azt tapasztaljuk, hogy egyértelműen ez az irány az, ami a sikerhez és fenntartható növekedéshez vezethet. Az idei konferencia tehát a nemzetköziség jegyében kerül megrendezésre.

Verseny ? Az idei konferencián az előadások és panelbeszélgetések mellett két startup versenyt rendezünk meg: SUU és SU verseny. A nevek összecsengésével nem a fejek megzavarása volt a célunk, hanem a már ötödik éves StartUp Underground (SUU) verseny mellett, idén a Szilícium-völgybeli Singularity ? alias Google ? University (SU) versenyét is megrendezzük. Mindkét versenyre ingyenes a nevezés, csupán a versenyek tematikája és persze a díjazása tér el egymástól. Az SUU versenyre nemcsak internetes, hanem immár robotikai, biotechnológiai vagy energetikai startupok jelentkezését is várjuk! Az SU verseny angol nyelvű, ahol pályázóknak olyan ötlettel, technikai, üzleti megoldásokkal kell előállniuk, amelyekkel több millió ember életminőségét javítják hosszútávon.

Workshop ? Az SUU program tovább bővül. Idén a szintén szilícium-völgybeli Founder Institute startupok alapításáról szóló, nemzetközi programjáról is tartunk egy workshopot. A Founders Institute az elmúlt 3 évben, mintegy 20 helyszínen, több mint 500 vállalkozás elindításában segített világszerte. Akit érdekel, hogy az ötlettől miként juthat el egy startup alapításáig és a tőkeszerzésig, annak a workshop ideális start-up.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Startup a Corvinban | ZETApress

Szóljon hozzá!