ZETApress

hírportál

Váltás a Gödörben

Muraközy Péter felel a Gödör Klub programjaiért. Február elsejétől a Klub programszervezésével a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját, Muraközy Pétert bízta meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központ, valamint a Design Terminál Nonprofit Kft.

A cél ? együttműködve a Design Terminállal ? az eddig népszerű programok megtartása, valamint az épületkomplexum rekonstrukciójának befejezése. Ezzel az Erzsébet téri Kulturális Park életében új fejezet kezdődik. A célkitűzések értelmében a Design Terminál és a Klub közös szakmai koncepció mentén fog működni. Az eddig népszerű programok megtartása mellett az üzemeltető elsődleges célja az épületkomplexum rekonstrukciójának befejezése és az eddig kihasználatlan belső terek üzembe helyezése, amely lehetővé teszi egy európai színvonalú kulturális központ létrehozását.

A gyakorlati feladatok megoldásán túl a vezetés különösen fontosnak tartja, hogy a Klub a hazai könnyűzene kiállító és közösségi terévé váljon, amely mindamellett, hogy befogadó minden művészeti ág közvetítésére, kiemelt figyelmet fordít a magyar könnyűzene ismertebbé és elismertebbé tételére. Így ezzel is hozzájárul a könnyűzene, mint értékteremtő művészeti ág népszerűsítéséhez.

Az elmúlt években a Klub vezetése által végzett munka magas színvonalát elismerve, az új stáb hasonló lendülettel kívánja folytatni a megkezdett kulturális tevékenységet, megőrizve annak minőségét és sokszínűségét. A folytonosság jegyében továbbra is megrendezésre kerülő családi és egyéb korábban sikeres programok mellett a hagyományoknak megfelelően, a heti 3 – 4 koncert között lesznek külföldi fellépők, kisebb nagyobb fesztiválok és tematikus estek is, ahogyan ezt a Klub látogatói eddig megszokhatták.

A Klub fenntartását és üzemeltetését jelenleg ellátó Unico Kft. szerződése január 31-én jár le. Az elmúlt hónapok döntése értelmében a kulturális központ üzemeltetéséért a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központ, míg a programszervezésért a Design Terminál Nonprofit Kft. felel majd ? tudtuk meg Miklós Bernadettől.

Szóljon hozzá!