ZETApress

hírportál

Zöld Lámpás könyvből a vászonra

A Zöld Lámpás Alakulat kalandjait ? akiknek köszönhetően fényes nappal, sötét éjen, bűn nem marad észrevétlen! ? mától 3D-s technikát, látványos elemeket és neves sztárokat felvonultató szuperprodukcióban élvezhetjük a hazai mozikban, az InterCom Zrt. forgalmazásában.

Geoff Johns: Zöld Lámpás ? A kezdet titka című képregénye az Alexandra Kiadó csoportjához tartozó Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában a héten jelent meg Polyák Béla fordításában. ? A Zöld Lámpás-eposz szinte határtalan lehetőséget biztosít a képzeletnek. Van benne minden, ami kell: vadászgépek, harc, űrutazás, űrlények, cselszövés, humor, tragédia, hősök és gonoszok, sőt még egy finom kis szerelmi szál is. Ezek az összetevők adják a képregény sava-borsát már több mint fél évszázada ? olvashatjuk Ryan Reynolds kötetbeli bevezetőjében, aki Hal Jordant alakítja a mozifilmben.

A Zöld Lámpás Amerikában az egyik legnépszerűbb és legrégibb képregényhős Superman és Batman mellett. A Cartaphilus Könyvkiadó kiadásában megjelent Zöld Lámpás ? A kezdet titka című képregényből megtudhatjuk, hogyan kapta egy földlakó, Hal Jordan, a csodálatos smaragdzöld gyűrűt, amelynek révén az univerzum békéjét őrző Zöld Lámpás Alakulat egyik tagja lett, s milyen sötét erőkkel kell szembeszállnia a gondjaira bízott űrszektorban.

Az univerzum rendjére már ősidők óta egy intergalaktikus szervezet, a Zöld Lámpás Alakulat messzi világokból származó tagjai vigyáznak, akik páratlan erejüket, szuper-képességeiket smaragdzöld színben pompázó mágikus gyűrűjüknek köszönhetik. Mióta sok-sok évvel ezelőtt megzabolázták a smaragdszínű akaratenergiát, egyesült erővel őrzik a világbékét, és igyekeznek megakadályozni, hogy a mindenütt jelen lévő gonosz erők zavargást szítsanak, vagy átvegyék a hatalmat.

Amikor Abin Sur, a 2814-es űrszektor Zöld Lámpása halálosan megsebesül, gyűrűje Hal Jordan földlakót, a félelmet nem ismerő vadászpilótát választja új gazdájának. A Zöld Lámpások történetében először egy emberi lény kapja tehát a gyűrűt és a vele járó erőt, felelősséget. Hal a gyűrű segítségével az Oa bolygóra kerül, a Zöld Lámpások kiképzőtáborába, és ezzel megkezdődik hősünk varázslatos átalakulása, valamint kalandjainak sorozata egy eddig ismeretlen természetfeletti világban.

Szóljon hozzá!