ZETApress

hírportál

Magyart a magyarnak!

Magyar görögdinnyével kedveskedtek ma délután a Fővárosi Állat- és Növénykertben a jegesmedvéknek kifutójuknál a nyári uborkaszezonban. A mai eseményen Vitus, az Állatkert jegesmedvéje görögdinnyét kapott a gondozóitól, mi több, a szemközt lakó sarki farkasokat is megkínálták vele.

A ragadozóknak ugyan nem a fő táplálékuk a görögdinnye, de kiegészítésként sokan szívesen fogyasztják. Az állatkertek már régen felismerték, hogy a jegesmedvék örömmel csemegéznek a görögdinnyéből, még ha a természetben ilyesmivel nem is találkoznak. A farkasok sokszor inkább csak játszanak vele, de azért enni is szoktak belőle.

A görögdinnye különösen a nyári melegben előnyös az említett állatok számára, hiszen hűtve is adható, ráadásul nagy mennyiségű vegetációs vizet tartalmaz biológiailag értékes formában. A Fővárosi Állat- és Növénykertben tavaly 4766 kilogramm görögdinnye fogyott, méghozzá kizárólag magyar termelőktől származó, jó minőségű görögdinnye. Magyar jegesmedvének magyar görögdinnyét! ? vallják a szakemberek. ? Ünnepeljünk együtt! ? hív a 145 éves Budapesti Állatkert. Születésnapi eseménysorozatán augusztus 8-10-e között 145 centiméteres testmagasságig díjmentes a bemenet. Előre hát, mind, aki most nő, a kertbe tűzön-vízen át!

Szóljon hozzá!