ZETApress

hírportál

Balatoni Sound-emlékek

Befejeződött a Heineken Balaton Sound, óriási tömeg, vasárnap telt ház, több mint százezer látogató, erre mondják azt, hogy sikeres Fesztivál! Ezúttal nem is a zenei részre akarunk kitérni, hanem olyan eseményekről írni, amelyek plusz színt vittek a fesztiválozók délutáni mondhatni talán azt, hogy pihenőidejébe.

Kezdjük talán azzal, hogy egy csónakban eveztek Vastagék és koktélokat álmodtak meg sztárok! Vízre szálltak a sztárok Zamárdiban. Dukai Regina, Horváth Évával, Vastag Csaba öccsével, Tomival evezett egy csónakban a Balaton Soundon, a Finlandia nagy koktélversenyén. Az X?Faktor és a Sugarbird versenyében végül a lányok győzedelmeskedtek, akik a balatoni csata után egy egész vödörnyi koktéllal kápráztatták el a zsűrit. Izgalmas koktélversenyre gyűltek össze a sztárok a magyar tengernél.

Az első versenyszámban gumicsónakkal kellett a Balatonból összeszedni a koktélalapanyagokat, amelyből aztán különleges finomságokat rögtönöztek, kizárólag saját recept alapján. A csónakázásban a Vastag fivérek mindent vittek. ? Tomival mindig is egy csónakban eveztünk, örülök, hogy ez most fizikailag is megvalósult. Utoljára gyerekkorunkban játszottunk ilyet, de nagyon élveztem. Nagy volt az összhang köztünk. Hamar rájöttünk a technikára, hogy nem lehet kétfelé evezni. Meg is nyertük a versenyt, aztán később a lányok koktélkeveréssel szépítettek ? mondta el Vastag Csaba, akit a kaland után sofőr várt, és öccsével rohant is tovább a következő fellépésre. ? Nagyon élveztem ezt a délutánt, a meleget, nyarat, a Balaton. Nekem most nincs túl sok szabadidőm, ezért ha fél óra jut a kikapcsolódásra, annak is nagyon örülök ? tette hozzá az X?Faktor nyertese.

Regina és Éva mindkét feladatot kreatívan oldotta meg. A csónakázásban pedig egy egészen különleges megoldást választottak. ? A gumicsónak veszélyes terep. Valahogy a mi hajónk mindig rossz irányba haladt. Úgy gondoltam, azzal a sebességgel, amivel haladtunk, sosem teljesítjük a távot, ezért kiugrottam a vízbe, és elkezdtem tolni a hajónkat a koktélösszetevők felé ? árulta el a műsorvezető, aki ha a hajózásban nem is, de koktélkeverésben verhetetlen, hiszen a Finlandia szüreten szintén ő vitte a pálmát, akkor Nacsa Olivérrel ? Nagyon finom koktélt kevertünk Reginával, aminek meg lett az eredménye. Otthon ritkán szoktam koktélt készíteni. Inkább az egyszerűség híve vagyok, de ezek a vodkás frissítők igazán finomak, a nagy hőségben igazán jólesnek.

A következő esemény igazán rendkívüli volt, mondhatnám megdöbbentő, mert vagány nagymama itatta a fiatalokat a Balaton Soundon. Oszvald Marika kínálta a pálinkát a fesztiválozóknak! Meglepetésvendég érkezett a fiatalok imádott fesztiváljára, a Balaton Soundra. Oszvald Marika ráadásul nemcsak látogatóként vett részt a zamárdi rendezvényen, a színésznő beállt dolgozni a Rézangyal pultba. Az operettszínház szubrettje a Rézangyal Céllövöldéjében keverte a vendégeknek a finom pálinkákat, majd kínálta a nagymama finomságaira hallgató shot-okat, így a szilvás gombócot, az almás pitét, vagy nagyi lófingató pálinkáját, amely erős paprikával fűszerezett.

A fesztiválozók élvezték a kivételes kiszolgálást és a különleges ízeket. Marika igazi jó vendéglátóként mosolyogva fogadta az érdeklődő fiatalokat és öntötte nekik az egyedi fűszerezésű Rézangyal pálinkákat. ? Soha nem jártam korábban fesztiválon, de nagyon tetszik. Szeretem a fiatalokat, a jó hangulatot, amelyhez most én is hozzájárulhattam a finom pálinkákkal. Megkóstoltam én is a shot-okat, sőt egy idő után, már én magam késztettem őket, nem volt szükségem segítségre ? mesélte a mindig vidám színésznő, aki elárulta, a Rézangyal a kedvenc pálinkája, így külön örült a megkeresésnek és a páratlan feladatnak. Az akrobatikák királynője felejthetetlen élményekkel távozott a fesztiválról, ahová reméli, hogy jövőre is ellátogathat.

És végül a hab a tortán ? nem csalás és nem ámítás ? a háromméteres Finlandia üveg a Balaton parton! Jégszobrot faragtak a kánikulában! Kivételes látványban volt részük a fesztiválozóknak a Balaton Soundon, ahol két neves jégszobrász egy háromméteres tömbből percek alatt kifaragta a Finlandia legújabb üvegét. Kimmo Frosti, többszörösen elismert finn jégszobrász és M. Tóth Zsolt, a művészeti ág hazai szaktekintélye bámulatos sebességgel, láncfűrésszel, majd vésővel megalkotta a finn vodka gleccsermintás új üvegének tökéletes mását. A mutatványra összegyűltek a fesztiválozók, akik hatalmas tapssal értékelték a szobrot. A remekmű elkészülte után a jégszobrászok kivájták a hatalmas üveg oldalát, és valódi vodkát helyeztek bele. Aki nem volt ott, sajnálhatja!

Szóljon hozzá!