ZETApress

hírportál

Olasz konyha, magyar hiénák

Miniszteri bizottság által kiválasztott 13 étterem kapott ma kitüntetést a Kecskemét utcai Mercure Korona Hotelben Dr. Maurizio Sauli úrtól, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökétől. A díjátadót követően svédasztalos ebédre várták az újságírókat.

Az Olasz Vendéglátás Díjak átadója a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Budapesti Olasz Konyhaművészeti Akadémia közös rendezésében zajló Olasz Konyhaművészet sajátosságai és sokszínűsége 150 évvel Olaszország egyesülése után című június 10-i nemzetközi konferencia beharangozóját követte.

A sajtótájékoztatón részt vett Prof. Salvatore Ettorre, az Olasz Kultúrintézet igazgatója, Ing. Alberto Tibaldi, az Olasz Konyhaművészeti Akadémia budapesti küldöttje, Dr. Szabó Győző, egyetemi tanár ? aki egyúttal tolmácsolt is ? és Dr. Andrea Panizza, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Il Ponte című magazinjának lapigazgatója, egyben az esemény sajtófőnöke.

Az Olasz Vendéglátás Díj átadójára az UnionCamere támogatásával, együttműködésben az Assocamerestero-val a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közreműködésével jött létre. Ennek a különleges címnek a célja azon külföldön működő olasz éttermek kiválasztása és azonosítása, amelyek tiszteletben tartják a termékek előírásszerű felhasználását és az eredeti recepteket.

Már a sajtótájékoztató előtt sokan bespájzoltak a székekre rakott becsomagolt édességekből, de ők legalább időben érkeztek. A díjátadást megelőző kávészünetben megérkeztek a hiénák is. Ők be sem jöttek a konferenciára, odakinn várakoztak. Mivel nem akartam velük közelharcot vívni a büféasztaloknál, inkább meg sem vártam a fogadást. Gondolom, pénteken is ugyanígy fognak viselkedni, hiszen másként még sose tudtak!

Szóljon hozzá!