ZETApress

hírportál

Hol lesz a Vidámpark?

A főváros tervei szerint 2014 őszéig a jelenlegi helyén üzemel a Vidámpark, de azt tervezi, hogy elköltözteti az intézményt. Lehetséges helyszínként a XI. kerület is felmerült a tegnap délutáni sajtópikniken, amely a Körhintán kezdődött, és a park bejárásával folytatódott.

Egyelőre a jelenlegi helyén, a Városligetben működik tovább a Vidámpark, de tervek készülnek arra, hogy a ciklus végéig új helyre költözzön az intézmény ? mondta Csomós Miklós főpolgármester-helyettes. A napokban már Tarlós István főpolgármester is beszélt arról a régi elképzelésről, hogy a Vidámpark nagyobb területet kapjon, helyére pedig az Állatkert terjeszkedhessen. Mindketten 2014. őszét említették a ciklus végeként, bár a dátum számomra nem egyértelmű.

Az önkormányzati ciklusról nem árt tudni, hogy a tavaly ősszel valóban négy évre választottunk, de az új Alkotmány értelmében 2014. június elején, az Európai parlamenti választásokkal egy időben választjuk meg öt évre az önkormányzati képviselőket. A mostani ciklus valószínűleg csak addig, tehát nyár elejéig tart.

Nemzetközi példák szerint egy hasonló park a budapesti területének 3-4 szeresét foglalja el, azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy hová költözne, illetve milyen konstrukcióban üzemelne a park. Több helyszín is felmerült, ezek egyike a XI. kerületben van, de még most kezdődik a tervezés és a tárgyalások a park jövőjéről.

A Vidámpark a miénk. Kalandra fel!

Az idei szezonban mindennapos nyitva tartással, újításokkal, színes programokkal és kedvezményes akciókkal fogadja az önfeledt szórakozást keresőket Budapest legvidámabb parkja. Hogy a diákok saját pénztárcájukhoz mérten élvezhessék az önfeledt szórakozást egy Facebook-kampány segítségével szeretné a vezetőség bevezetni a diákjegyet, hogy megtapasztalhassák, milyen érzés sikítva száguldani a Hullámvasút kocsijaiban, szerelmesen összebújni a Mesecsónakban, elveszni az Elvarázsolt kastély termeiben, vagy éppen a budapesti panorámában gyönyörködni az Óriáskerékről. Jelenleg már több mint háromezren szavazták meg a kedvezményes jegyek bevezetését.

Iskolai és óvodai csoportokra is gondol a Vidámpark! Iskolások esetében legalább húszfős csoport harminc százalék, harmincfős csoport pedig negyven százalék kedvezményt kap a jegy árából. A legkisebbek pedig tízfős óvodás csoport esetén csupán 1500 forintért vehetik igénybe a park szolgáltatásait.

Egész májusban ún. happy hours belépőjeggyel a hétköznap nappali pénztárzárás után a belépő karszalag 40%-os kedvezménnyel vásárolható meg. Ez kb. 2 órás intenzív kedvezményes kikapcsolódásra ad lehetőséget.

Júniusban az ?áció, káció, akció? kampány keretében június 15-e és 30-a között hétköznapokon szintén 40%-os kedvezményt ad a Vidámpark az alapjegy árakból. Ismét lesz éjszakai vidámpark is, mely a fiatalok körében egy közkedvelt és biztonságos szórakozási lehetőséggé vált 2900 forintos jegyárért.

Új játékok is érkeznek a Vidámparkba. Idén két kisebb és egy nagyobb játék színesíti a Vidámpark kínálatát. A kisgyermekek számára megvásárolt elektromos dodzsem június elején, a szürreális mesevilágot idéző UV-panoptikum pedig június közepén várható.

Felelősségteljes szórakoztatás

A nevetés a legjobb orvosság ? és mint a nevetés parkja, a Vidámpark is szeretne tenni a boldogabb felnőtté válásért. Ezért ebben az évben számos olyan együttműködést kezdeményez a Vidámság Parkja, amely a hátrányos helyzetű emberek életét hivatott jobbá tenni. Ehhez a park vezetősége a tulajdonossal egyeztetve éppen most dolgoz ki egy olyan stratégiát, amelynek keretében pályázati úton juthat belépési lehetőséghez különböző társadalmilag hátrányos helyzetű embereket felkaroló szervezet. Egyéb kedvezményekről a Vidámpark honlapján tájékozódhatunk.

A sajtóbeszélgetés után részt vehettünk egy bemutatással egybekötött bejáráson, illetve megtekinthettük és kipróbálhattuk a régebbi és újabb játékokat. Karszalagunk és kitűzőnk most a máskor, például a GYEA-napi etetésen is fizetős benzines játékokra ? a versenyautóra és a gokartra ? is érvényes volt, így vidáman száguldoztunk körbe-körbe az aszfaltcsíkokon.

2 hozzászólás

  1. Vasárnap óriási megmozdulásra készül a Vidámpark: minden belépő gyermek buborékfújót kap, majd egy adott jelre félóránként buborékfelhő lepi el a Parkot. Gyermeknap alkalmából a Vidámpark minden belépő gyermeknek buborékfújót ad ajándékba és félóránként a hangosbemondóban leadott jelre hatalmas buborékfelhőt képeznek a lelkes résztvevők. A látványos megmozduláson buborékfújó zsonglőrök hatalmas színes szappanlabdákat varázsolnak majd a gyermekeknek, hogy felejthetetlen legyen a vidámság parkjában töltött nap. Érdemes megnézni!