ZETApress

hírportál

Schoeffel Giannival

Budapest egy exkluzív, kézi készítésű olasz cipőmárkával lett gazdagabb. A Leo Cristiano Milano után most Budapesten is megnyitotta új üzletét, az Andrássy út 43-beli Schoeffel Palace-ban. A megnyitón Lantai József fényképezett.

Az ünnepélyes üzletnyitás a hazai üzleti és sztárvilág több képviselője jelenlétében divatbemutatóval egybekötve, és az örök vidám, mindenki által ismert és kedvelt Gianni Annoni, mint házigazda vezényletével a késő esti zord, szeles időjárás ellenére ragyogóan sikerült. A kétszintes üzlet előtti járdaszakasz elkerített részén színpad, rajta óriás kivetítő, melyen a szemeket kápráztató színorgiában az LC egyedi, extrém embléma és Leo Cristiano név felvillanásai az agyunkba is bevéste az üzlet nevét, miközben kellemes vérpezsdítő zene szólt.

Nem csak a zene volt pezsdítő, hanem a pincérek által felszolgált ital is pezsgett és kellemes társasági diskurzusba elegyedve vártuk a divatbemutatót. Az időjárás egyre zordabbra fordult, ezért többen bementek az üzletbe, ahol mindkét szinten kényelmes fotelokban helyet foglalva LCD tévéken követhették a meghívott vendégek az utcai színpad történéseit. A ragyogó divatbemutató után igazi meglepetés volt Tóth Gabi fellépése, aki Gianni asszisztálásával szinte felforrósította a levegőt. Gondolom a rendezvény ecseteléséből ennyi elég is, nézzük inkább néhány mondatban, mi is az a Leo Cristiano, a világhírű olasz manufaktúra!

A Leo Cristiano bőrcipőket és kiegészítőket gyártó Mazzana manufaktúra 1967-ben kezdte meg működését Milánó vonzáskörzetében. A kezdetben csak táskákat gyártó családi vállalkozás jellegét azóta is megtartotta; kicsi ugyan, mégis világszerte ismert.

Számos országba exportálnak táskákat, főként Németországba, Japánba, Koreába és az Egyesült Államokba. Ez utóbbiban a divatvilág legnagyobb és legkiemelkedőbb luxusáruházaiban és üzleteiben kaptak helyet, mint például a Saks 5th ave, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Louis Boston. A cipők valamivel később, 1990-ben jöttek, és azonnali népszerűségre tettek szert, főként az amerikai piacon. Az LC ?anyamanufaktúrája? a világ 10 vezető aligátorcipő-gyártó cég között van, mind a női, mind a férfi lábbelik terén.

Büszkén mondhatják magukról, hogy férfi kollekcióik darabjaival számos híres sportolót, zenészt és rappert öltöztetnek: többek között Notorious Biget, Puff Daddyt, Shaquille O?Nealt, Motumbut és Mike Tysont. De olyan színészóriásokat is tudhatnak vevőkörükben, mint Robert de Niro, Arnold Schwarzenegger, Monica Bellucci. Shirley McLane, Madonna vagy Grace Jones. Leo Cristiano néven most új brand születik, amely képviselheti ugyanazt a trendet és minőséget végre önállóan is. A tulajdonosok neveire utaló elnevezés is azt szimbolizálja, hogy ezek a cipők még napjainkban is ? gépi segítséggel ugyan, de a hagyományos kézi módszerek mentén ? készülnek.

A formákban mindig tetten érhető a jellegzetes olasz design, alapul véve a híres cipőtervező, Gianni Milanesi terveit. Minden modell az LC páratlan szépségű egyedi tervezése, ami mindig a naprakész divathoz igazodik, ugyanakkor folyamatosan kutat új bőrfajták, színek és elkészítési módok után. A cipők színskálája szezonról-szezonra változik, de a cipő bélése mindig ugyanaz, így utalva a Leo Cristiano márkára: piros belső a nőiben, padlizsán pedig a férfi darabokban.

A Leo Cristiano sokféle különleges cipőt készít. Kínálatukban megtalálhatóak a konzervatívabb stílust képviselő darabok ugyanúgy, mint az extravagáns női cipők, a laza utcai lábbelik és a luxuskategóriás, elegáns formák. A cég legmagasabb színvonalú árui az aligátorbőrből készült termékek. Kizárólag a világ legjobb beszállítóitól kapják az alapanyagot; nem titok, hogy minden aligátorbőr a HERMES cserzőműhelyeiből érkezik (HERMES CUIR PRECIOUX). Bizonyos bőrfajták csak olasz bőrkikészítő üzemben készülnek a legszigorúbb nemzetközi biztonsági ellenőrzés alatt.

A Leo Cristiano garantálja, hogy az általa forgalmazott bőráruk gyártásánál nem használnak veszélyes vegyszereket, a cserzési eljárás környezetbarát és mindig a legmagasabb fokú minőségi elvárások szerint valósul meg. A Leo Cristiano-stílus mindig hűen és naprakészen követi a divatot és csempész be egy csipetnyi Milánót Budapest belvárosába. A tulajdonosok szándéka, hogy ne csak a termékekkel teremtsenek divatot, hanem közvetítsék is azt az arra nyitott budapesti vásárlóközönségnek. Céljuk, hogy az olasz bensőségességet és hagyományokat ötvözve a Milánói trenddel többet adjanak, mint egy átlagos cipőbolt. Új miliőt szeretnének teremteni Budapest cipőkultúrájában, amelyben vevőik jól érzik magukat, szeretnek beszélni cipőikről, vagy szívesen bejönnek hozzájuk csak meginni egy kávét, ha épp úgy tartja kedvük.

Boldog lennék attól, hogy amikor ránéznek cipőinkre, az huncut csillogást csalna a szemükbe! ? mondja Leo Francesco olasz tulajdonos. A Leo Cristiano különleges szolgáltatása, hogy akár egyedi igényeket is ki tud elégíteni a cipő és táska készítésének terén. ? Ön megálmodja, mi elkészítjük! Brandünk Olaszországban olasz készítőkkel és alkalmazottakkal garantálja a minőséget a nyers alapanyag felkutatásától a csomagolásig. Nem bízunk semmit más európai vagy ázsiai országokra! Személyesen mi vállaljuk a garanciát minden egyes termékért ? mondta a tulajdonos. Be kell vallanom, hogy a cipők ugyanolyan exkluzivitást és eleganciát sugallnak, mint a kiválóan megválasztott LC embléma. Ha igaz az, hogy a cipő az egyéni ízlés mérföldköve, akkor a Leo Cristiano üzletbe feltétlenül érdemes benézni az Andrássy út 43-ban!

Szóljon hozzá!