ZETApress

hírportál

Millenárisi ízkavalkád

Ízkavalkád a legnagyobb hazai gasztrobloggerekkel. Tefal Dining Guide Blogkóstoló a Millenárison! Már összeállította a tervezett menüt az a tíz gasztroblogger, aki részt vesz a Dining Guide Food Show keretében rendezett blogkóstolón ? tudtuk meg Antik Dalmától.

Az eseményen ? június 4-én, a Millenáris Parkban ? ismét lehetősége lesz a gasztronómia iránt elhivatott ínyenceknek végigkóstolni a legismertebb magyar gasztrobloggerek különleges ételkompozícióit. A gasztrobloggerek legutóbbi találkozójáról készült összeállítást idekattintva nézhetjük meg.

Június 3-a és 5-e között a Budai Gourmet fesztivállal egy helyen és egy időben rendezik meg a Dining Guide Food Showt. A háromnapos kulináris eseményen kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes programokat kínálnak a nyár első hétvégéjén. A gyerekeket a Kuktatanoda Főzőiskola és játszóház is várja, ahol a konyhaművészet csínját-bínját szakértőktől leshetik el a fiatal tanoncok.

A felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve. Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad a Food Show, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. Természetesen sok más programmal is várják a fesztiválra érkezőket, főzőbemutatók és kóstolók is színesítik a gasztronómiai eseményt. További információk idekattintva érhetők el.

A Dining Guide Food Show egyik kiemelt programja a Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el kultikus receptjeiket. A rendezvény keretében a látogatók nemcsak a monitoron keresztül képzelhetik el az ízeket, hanem a valóságban is megkóstolhatják a gaszrobloggerek főztjét. A két évvel ezelőtt a Tokaj-hegyaljai Erdőbénye fesztiválról indult kezdeményezést tavaly már a Dining Guide szervezte meg a budapesti Tabáni Teraszon berendezett látványkonyhákban, ahol a legismertebb blogok szerzői mutatkoztak be főzőtudományukkal a közönségnek.

A 2011-es Tefal Dining Guide Blogkóstoló első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke, illetve már korábbi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, valamint Lorien. A bloggerek lelkesen készülnek a megmérettetésre, már a tervezett menüt is összeállították, amely az alábbi: Chili&Vanília: Ázsiai saláta, Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie, Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta, Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával, Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike), Horasz: Ecetes tűztál ? különleges vietnámi tekercs, Lila Füge: Pavlova citromkrémmel és gyümölcsökkel, Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal, Lorien: Zöldséges lasagne, Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel.

A blogkóstoló alatt a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor vezetésével megalakult Garami Funky Staff lép fel. A zenekar a ?70-es, ?80-as és ?90-es évek funky, disco és soul slágereivel szórakoztatja a közönséget. A zenészek pedig nemcsak a fülnek kedveznek az ismert dallamokkal, hanem a szemnek is, hiszen a színpadon csillogó, korabeli disco ruhákban tündökölnek majd. A Dining Guide Foodshowra már elkezdődött az online jegyárusítás. Napijegyet 1000 forintért idekattintva lehet kapni.

Szóljon hozzá!