ZETApress

hírportál

Elhallgattak a harangok

Délben nem kondultak meg a harangok a tornyokban, a közszolgálati televíziók sem sugároztak déli harangszót. Krisztus urunk sírban fekszik, várjuk feltámadását. Harangozni majd csak ezután lehet.

A hívők a Szent sírt látogatják, aztán még napnyugta előtt bezárják a templomokat. Ezután ? immár a közönség kizárásával ? kiürítik a sírt, hogy az esti szertartáson együtt ünnepelhessük a feltámadást. A körmenetek majd csak sötétedés után kezdődnek.

Az ünnepre nem csak lélekben készülünk. A bevásárlások már jóval előbb megtörténtek, mostanra tán a sonka és tojás is megfőtt. A nagypénteki szigorú böjt után este ezeket fogyaszthatjuk. A gyerekek meg a holnapot, az ajándékokat várják. Ők még elhiszik, hogy a nyuszi hozza azokat, pedig ez csak egy fordítási hiba eredménye.

Az ünnepen mi is elcsendesedünk, magunkba révedünk. Olvasóinknak kellemes ünnepeket, a lányoknak-asszonyoknak hétfőn sok locsolót kívánunk! Vigyázzanak a fiúkra-férfiakra: a rózsavizet ne tüzes vízzel honorálják! Senki sem szeretne a kijózanítóban felébredni!

Szóljon hozzá!