ZETApress

hírportál

Hátrányból előnyt!

A magyar zeneszerző géniusz emléke, s a magyar tehetségek teljesítménye előtt tisztelegve Géniusz Országos Tehetségnap volt ma Budán, a Corvin téri Hagyományok Háza Színháztermében, a Bartók Béla március 25-i születésnapjához legközelebbi szombaton.

Az Országos Tehetségnapon adták át a Tehetségpontok Felfedezettjeinek meghirdetett pályázat nyerteseinek járó elismeréseket, a Tehetség Szolgálatáért-díjat és kisplasztikát, valamint a Tehetségnagykövet címeket.

A Felfedezettjeink-pályázat díjazottjai között pécsi, egri, debreceni és szolnoki fiatalok találhatók, a Tehetségnagykövetek között pedig a tudományos, zenei és közélet olyan kiválóságai, mint Dr. Freund Tamás agykutató, Bogányi Gergely zongoraművész, Petrás Mária népdalénekes, Dr. Sólyom László volt köztársasági elnök, L. Ritók Nóra művészetpedagógus, Snétberger Ferenc gitár virtuóz, György Alfréd, alias Frédi atya és Berkes Gábor 23 éves asztalosmester.

A déli szünetbeli a sajtótájékoztatón bővebb felvilágosítást kaptunk az április 7-9-e között Budapesten rendezendő EU Talent Day ? Európai Tehetségnap előkészületeiről és programjáról is Dr. Csermely Péter professzortól, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnökétől és Dr. Szendrő Péter professzortól, az OTDT elnökétől, a rektori konferencia tehetségügyi megbízottjától.

Petrás Mária megígérte, hogy a szünet után népdalokat énekel, míg Bogányi Gergely a Liszt-évre tekintettel egy Liszt-rapszódiát készült előadni. Minket pogácsával kínáltak a Corvin kávézóban. Liszt volt bőven abban is?

Szóljon hozzá!