ZETApress

hírportál

Finomságok a Millenárison

Júniustól Budapest a régió kulináris fővárosa. Dining Guide Food Show és Budai Gourmet fesztivál a Millenárison. Június 3-a és 5-e között egy időben és helyszínen rendezik meg a régió legnagyobb gasztrokulturális és konyhaművészeti fesztiválját.

A Dining Guide Food Show mellett a magyar konyhaművészet élvonalát felvonultató Budai Gourmet fesztivált is megrendezik. A Dining Guide étteremkalauz és a Sziget Szervezőiroda rendezésében zajló eseménysorozat legfőbb célja, hogy Budapestet a régió kulináris fővárosává tegye, ezért itt veszi kezdetét Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye is ? tudtuk meg Szőke Esztertől.

A minden eddiginél nagyobb szabású gasztronómiai fesztivál ? mely a Dining Guide étteremkalauz és a 10 éves Millenáris Park stratégiai együttműködésének első rendezvénye ? a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozza el Budapestre. Itt hirdetik ki első alkalommal Közép-Kelet-Európa TOP10 éttermét, akik év végéig küzdenek majd a régió legjobb éttermének járó CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért. A szervezők a gálavacsorára több nemzetközi hírű séfet, a díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak. Szintén a rendezvénysorozat ideje alatt, ünnepélyes keretek között jelentik majd be a 2011. évi TOP10 magyarországi éttermet is.

A közép-kelet európai régió is megérett már arra, hogy értékelje és díjjal jutalmazza a térség kiemelkedő éttermeit. 10 ország képviselői szállhatnak versenybe a régió legjobb éttermének díjáért, melyet a nemzetközi zsűri ítél majd oda az év második felében zajló tesztelések után. Reményeink szerint ez az elismerés, az immár hatodik alkalommal kihirdettet hazai Év Étterme díjhoz hasonlóan hamarosan előkelő rangot szerez magának ? mondta el Wiszkidenszky András a Dining Guide kiadója és zsűrielnöke.

A Dining Guide Food Show egy konyhatechnikai kiállításnak is helyet ad majd, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. A kiállítást főzőbemutatók és kóstolók is színesítik majd. A tavaly szeptemberi sikeres bemutatkozó után a Dining Guide Food Show részeként idén is megrendezik a Blogkóstolót, ahol Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gaszrobloggerei főznek majd lelkes olvasótáboruknak és az ínyenc közönségnek.

Szóljon hozzá!