ZETApress

hírportál

HDTV az Antenna Digitalon

Június végétől az Antenna Hungária elindította HDTV szolgáltatását a Budapesten és környékén elérhető kábel nélküli kábeltévés szolgáltatásán, az Antenna Digitalon. A két új csomag közül az első a National Geographic HD, az Eurosport HD és a hamarosan induló m2 HD műsorait, a második csomag pedig az HBO HD műsorát tartalmazza. Az m2 HD műsorainak indulásával a HD csomagra előfizetők a Pekingi Nyári Olimpiai Játékokat immáron HD-minőségben élvezhetik, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatójukon.

Az Antenna Digital az Antenna Hungária által 2005 végén elindított, Budapest és környékén elérhető lakossági digitális műsorelosztó szolgáltatás, mely közel negyvenezer előfizetővel rendelkezik. Az Antenna Digital kizárólag digitális terjesztéssel szolgáltat. Június végétől az Antenna Digital az elsők között indította el a magyarországi kábel- és műholdas szolgáltatók közül a HDTV-s szolgáltatását, mely bármely ügyfél számára elérhető, aki a HD-csomagra előfizet.

Pekingi olimpia már HD-minőségben

Az új HD-szolgáltatás csatornakínálata és akciós, egy éven át garantált díjai az új előfizetők számára a következők: a HD-csomag 990 Ft/hó (National Gerographic HD, Eurosport HD, valamint a hamarosan induló m2 HD), míg a HD HBO csomag 799 Ft/hó, mely kizárólag HBO Pak, vagy HBO MaxPak előfizetés mellé kérhető. A szolgáltatás vételéhez új, a HD-műsorok vételére alkalmas, HDMI csatlakozóval rendelkező ADHD100 típusú dekóder szükséges, mellyel az előfizető által igénybe vett SD-csomagokon túl a HD-csomagok is elérhetőek. A HD-akció keretében a dekóder egyszeri hozzáférési/minőségi csere díja 9900 Ft/hó, a dekóder kedvezményes bérleti díja pedig 1490 Ft/hó.

Az Antenna Hungária a meglévő ügyfeleinek még kedvezőbb HD-akciót hirdet, melynek keretében az előfizetőknek szeptember 30-ig díjmentesen bocsátja rendelkezésére az új HD-dekódert. A HD-dekóder havi hozzáférési díja ebben az esetben megegyezik a korábbi SD-box havi hozzáférési díjával, ráadásul a HD-csomagok ? HD-csomag és HD HBO-csomag ? havi előfizetési díját is elengedi.

Az Antenna Hungária

Az AH Zrt. innovatív, vevőorientált telekommunikációs társaság, Magyarországon piacvezető az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás és mikrohullámú hálózati szolgáltatások terén. Erősségeire, személyi állományára és tapasztalataira támaszkodva a társaság technológiákat és megoldásokat alkalmaz és fejleszt, hogy ezzel is hozzájáruljon üzleti ügyfelei és az egész iparág sikeréhez.

A nemzetközi TDF-csoport tagjaként és független piaci szereplőként az AH célja, hogy kulcsszerepet játsszon a digitális televíziós és rádiós műsorszórásra való átállásban, valamint a műsorszórás és a távközlés konvergenciájában. A társaság egyedülálló adótoronyinfrastruktúráján, valamint nagy tapasztalatokkal rendelkező és motivált csapatán alapuló élvonalbeli szolgáltatások átfogó választékát kínálja. Az AH hangsúlyt fektet a technikai innovációra, a szolgáltatások fejlesztésére, a magas színvonalú ügyfélmenedzsmentre és a lehető leghatékonyabb üzemeltetési környezet kialakítására.

Az Antenna Digital

Az AD az Antenna Hungária kábel nélküli kábeltévés szolgáltatása, amely közel száz televízió-csatornát sugároz Budapesten és környékén. A vételhez szabad rálátás szükséges a Széchenyi-hegyi adóra. Az Antenna Digital a következőket kínálja előfizetőinek: kiváló digitális kép- és hangminőség, közel száz válogatott, köztük ötven magyar nyelvű tévécsatorna, SD és HD digitális adások, rugalmas programcsomag választási lehetőség, tematikus csomagok, elektronikus műsorújság (EPG), többnyelvű sugárzás esetén a hang kiválasztásának lehetősége, Dolby Digital hang és 24 órás telefonos ügyfélszolgálat.

A HDTV

A High-Definition Television ? HDTV ? egy televíziós sugárzási norma, amely az eddigi (PAL, SECAM, NTSC) szabványoknál jelentősen nagyobb felbontású képet tesz lehetővé. A HDTV műsorok vételéhez szükség van HD-adások megjelenítésére alkalmas tévékészülékre, valamint kompatibilis vevődekóderre (HD set-top-box). Az európai kereskedelmi testület, az EICTA és az ASTRA bevezette a ?HD-ready? lógót, amelyet azokhoz a megjelenítőkhöz használhatnak, amelyek tökéletesen együttműködnek a HDTV-s beltéri egységekkel, a HDTV adásokat meg tudják jeleníteni, és teljesítik a minimális műszaki követelményeket, amelyeket a testület meghatározott. A specifikáció minimum 720 soros felbontást követel meg, 16:9-es képernyőformátumban. Kompatibilisnek kell lennie a 1080i és a 720p jelekkel mind 50, mind 60 herzes képfrekvenciánál, és rendelkeznie kell HDMI csatlakozóval is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Peking az MTV-ben

Szóljon hozzá!