ZETApress

hírportál

Matt a férfiaknak

Neveljünk-e zsenit gyermekünkből? Ha igen, akkor hogyan? Érdemes-e iskolába járatni? Ki döntse el, hogy mi legyen, s hogy nagy legyen? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat Kepes András a Polgár Judit életéről szóló Matt a férfiaknak című könyvében, melyet tegnap este mutattak be a Nyugati téri Alexandra Pódiumon.

A sajtóbeszélgetésen megtudtuk, hogy a szerző és alanya mintegy két éven át találkoztak rendszeresen. Ezekből a beszélgetésekből és családlátogatásokból állt össze a könyv. Olyan izgalmas kérdésekre is választ keres benne, hogy okosabbak-e a nők a férfiaknál, lehet-e egy nő olyan sikeres, mint egy férfi, s elérhet-e egy többgyermekes anya is világraszóló eredményeket? S vajon a siker fontosabb-e, vagy a család?

A regény beszámol a Polgár-családot ért gáncsoskodásokról is, mert a férfiak nehezen viselték, hogy a nők legyőzzék őket, márpedig a sakktáblánál rendre ez történt. Nem csak Judit, de másfél évvel idősebb Zsófi és a hétévvel idősebb Zsuzsa is a férfimezőnyben versenyzett, férfiak elől hódította el a világbajnoki címet, melyet sajnos férfiaggyal nehezen lehetett megemészteni.

Szóljon hozzá!