ZETApress

hírportál

Dorotheum Budapesten

Közép-Európa vezető aukciós házának nemzetközi szakértői immár Budapesten is. A Dorotheum februárban új utat nyit a magyar és nemzetközi műkereskedelem között. A nagy múltú aukciós ház megkezdi műtárgyak, festmények, ékszerek és órák átvételét nálunk is, így könnyebben eljuthatnak az eladók a Bécsben tartandó árverésekre.

Az OREX Palais-ban ? a cégcsoport új budapesti kompetenciacentrumában ? az Andrássy úton a magyar óra- és ékszerpiacon egyedülálló lehetőséget kínál az aukciósház. Dimitra Reimüller asszony a XIX. századi festmények szakértője és Günther Fröhlich úr ékszer-, és óraszakértő az osztrák Dorotheum megbízásából egy napon át ? február 16-án, szerdán ? dolgoznak Budapesten és állnak térítésmentesen az érdeklődők rendelkezésére.

Itt várják azokat, akik festményeik, ékszereik vagy óráik szakértői vizsgálatát, értékbecslését szeretnék kérni és a tulajdonosok megbízása alapján átveszik ezeket a tárgyakat a Dorotheum Bécsben tartandó árveréseire. Az Andrássy úti központ teljes körű szolgáltatást biztosít. Itt működik egy óra- és ékszerszalon, egy zálogfiók, amely nagy értékű ékszerekre és órákra is nyújt hitelt, valamint az OREX Óraszerviz és az első hazai Ékszerlabor is, a legkorszerűbb vizsgálati eszközökkel és műszerekkel felszerelve.

A bécsi központú, 1707. évi alapítású több mint 300 éves Dorotheum a világ öt vezető aukciós házának egyike, a német nyelvterületen pedig a legnagyobb, folyamatosan növekvő nemzetközi ügyfélkörrel rendelkezik. A Dorotheumnál évente 600 aukciót rendeznek, több mint 40 szakterület képviselete valósul meg itt hozzávetőlegesen 100 szakértő közreműködése mellett.

A Dorotheum Ausztria legnagyobb ékszer kereskedelmi cége is egyben, valamint Bécs legnagyobb régiségkereskedőjeként is ismert. A Dorotheum Galéria széles választékban kínál különböző korokból származó festményeket, bútorokat, szőnyegeket, porcelánárut, ezüstből illetve üvegből készült termékeket meghatározott árakon.

Az éves aukciós naptár legkiemelkedőbb eseményei a régi mesterek és a XIX. századi festmények aukciója, a klasszikus modern és kortárs művészeti aukció, a design-, az antikvitás-, az ezüst-, az ékszer- és az óraaukció. A vezető képzőművészeti ágakban az ügyfelei részére elért rekorderedményekkel a Dorotheum a nemzetközi aukciós piacon kimagasló elismerést vívott ki 2010-ben is. A cég már évek óta jelen van a magyar ékszer és zálog piacon is, magyar leányvállalata az OREX révén.

1 hozzászólás

  1. Mi az Önök email-címe, elérhetősége?