ZETApress

hírportál

Hitoktatás az elemiben

Pünkösd lévén a mai szentbeszéd is ezt járta körül. Több évtizeddel ezelőtt a tanfelügyelőt várták az iskolában. A hittanórára volt kíváncsi, a kisdiákok vallási nevelését akarta megszemlélni, kezdte el a történetet a tisztelendő úr.

Mivel a tanfelügyelő már korábban jelezte érkezését, a tanító is kioszthatta a szerepeket. Egyik fiúnak karácsonyból, a másiknak nagypéntekből, a harmadiknak húsvétból kellett felkészülni, míg pünkösdöt Móricra bízta.

Eljött a várva várt nap, a tanfelügyelő is megérkezett. A gyerekek sorban mondták fel a leckét. Karácsony, nagypéntek és húsvét után még Krisztus urunk mennybemeneteléről is beszélt valaki. Csak akkor nem mozdult az osztály, amikor a pünkösd került sorra.

A tanító zavartan nézett körül, de hirtelen egy kisfiú jelentkezett az utolsó padban. Boldogan szólította fel, örült, hogy megmarad a becsületük. ? Tanító bácsi, a Móric ma hiányzik ? mondta halkan a kislegény ?, övé volt a pünkösd!

Vég nélküli tájékoztatás

Merjünk sokszínűek lenni! ? hirdetik az óriásplakátok a Szerencsejáték Zrt. támogatásával. Az ország romák nélkül szürkébb lenne, folytatódik a felirat, csak épp a befejezés hiányzik: velük viszont feketébb!

Szóljon hozzá!