ZETApress

hírportál

Díjazzák a tartalmakat

A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj nevezési határidejét január 24-ig hosszabbították meg ? tudtuk meg Pethő Zsófitól. A verseny a Safer Internet Plus (SIP) program keretén belül került kiírásra.

Egy új hazai és európai uniós szintű verseny indult útjára idén Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) néven. A vetélkedő célja, hogy összegyűjtse és rangsorolja a legjobb minőségi online gyermektartalmakat. A 2010-2011-es évben első ízben kerül meghirdetésre ez a verseny tizennégy Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja közös szervezésében.

Az online jelentkezési lap innen letölthető. A január 24-i nevezési határidőt követően a díjkiosztó ünnepségre február 8-án kerül sor a Safer Internet Day (Biztonságos Internet Nap) rendezvény keretében. Az európai verseny nyertesei júniusában vehetik át díjaikat. A hazai előválogatót, a hazai konzorciumi tagjai közül a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a SIP program hazai konzorcium vezetőjének támogatásával.

A verseny célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és értékelése, valamint olyan minőségi online tartalmak előállításának ösztönözése, amelyek a gyermekek javát szolgálják (oktatja őket, tájékoztatást nyújt számukra, fejleszti képzelőerejüket, stb.).

Valamennyi résztvevő országban a versenyre két kategóriában lehet nevezni az alábbi leosztásban. Felnőtt: ide értve a kereskedelmi-, állami- és civil szervezeteket, valamint a 18 év feletti felnőtt magánszemélyeket egyénileg vagy csoportosan. Felnőtt kategória díja: Wacom digitalizáló tábla. Fiatalok: 12-17 év közötti fiatalok egyénileg, vagy iskolai osztályokként, csoportokként. Fiatalok kategória díja: Xbox 360 4GB konzol + Kinect.

A magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek között a szervezők különdíjat osztanak ki. A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj verseny különdíjaként az eredményhirdetés után a győztes a Gyermekbarát Média 2011 címet kapja. A Gyermekbarát Média 2011 különdíj: gravírozott arany toll. A versenykiírásról, a szabályokról és a jelentkezés feltételeiről további információ a weboldalukon található. A magyar verseny támogatója a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

Szóljon hozzá!