ZETApress

hírportál

Budapesti otthonok

Az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg a neves tervező és lakberendező, Csecsődi Mária: Budapest Interiors ? Budapesti otthonok című kötete, melyet ma délelőtt mutattak be az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház Lotz-termében. Díszvendég Habsburg György, a beszélgetés moderátora Sári László író volt.

A kötetben olyan kiváló fotográfusok munkái találhatók, mint Székely Péter, Lelkes László, Bézsenyi Zsolt és Bujnovszky Tamás. A könyv gerincének fotóanyagát Darabos György készítette. A kötet szerzője neves tervező, lakberendező, aki különös érzékkel képes klasszikus, mégis mai enteriőröket alkotva otthonos miliőt teremteni. Munkája nyomán az új építésű házakat is áthatja az időtlenség, kreativitása, szakmaszeretete egyszerű, elegáns belső terekben ölt testet. Most arra vállalkozott, hogy bemutassa az elmúlt húsz év hazai lakáskultúrájának legjavát.

Ötvenkilenc különleges otthonba invitálja olvasóit, vendéglátói művészeti, társadalmi életünk kiválóságai. Ebből az ötvenkilenc egyedi és megkapó környezetből érdekes körképet kapunk az utóbbi évek magyar lakáskultúrájáról. A klasszikus polgári értékekre támaszkodó berendezésektől az egyéni hangú eklektikus miliőkig, a tradicionális megoldásoktól a legmodernebb formai újításokig, a luxustól az átható rendig, a visszafogottságtól a szertelen áradásig a spektrum változatos, és a kirajzolódó kép egy sajátos, vonzóan kreatív és csak ránk jellemző világot rajzol elénk ? írja Osskó Judit a hátsó borítón.

A 352 oldalas könyv több szempontból is hiánypótló mű. Pompás képeskönyv, amelyet lapozgatva gyönyörködhetünk a szebbnél szebb enteriőrökben, ötleteket, követhető minták sokaságát leshetjük el. De a kötet egyúttal sajátos szociográfia is. A tehetséges és rokonszenves házigazdák kiválasztása és bemutatása révén kirajzolódik az a nálunk régóta hiányzó, a polgári értékeket és mintát kínáló réteg, amelynek változatos sorsa, sikeres életútja ugyanazt a példát mutatja fel: a magasra tett mércét, az önmagukkal, környezetükkel szembeni igényességet, a mindig szebbet, jobbat adni akarás attitűdjét. Ára: 8500 forint.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mária enteriőrje | ZETApress

Szóljon hozzá!