ZETApress

hírportál

Megérkezett a HDTV!

Tegnap a T-Kábel Magyarország Kft. a Magyar TeleKom Csoport tagjaként, az országban elsőként a hálózatával lefedett területeken, Budapest 19 kerületében ? kivétel az I. V. XI. XXI. és a XXII. kerület ? és annak agglomerációjában, valamint Dunakeszin és Esztergomban elindította kereskedelmi HDTV szolgáltatását, tudtuk meg délelőtti sajtótájékoztatójukon.

A HD ? High Definition, azaz nagyfelbontású ? televíziózás a T-Kábel 2005 óta elérhető digitális szolgáltatására épülő, még részletgazdagabb, kiváló kép- és hangminőséget biztosító technológia, amelynek segítségével az egyre terjedő nagyfelbontású televíziókon végre lélegzetelállítóan valósághű tévézésre is lehetőség van.

A T-Kábel otthonába viszi a valóság élményét!

A HDTV szolgáltatással az arra alkalmas televíziókon megjelenő kép ötször részletesebb, mint az eddigiek (már 1920×1080 pixelt meg tud jeleníteni szemben a jelenlegi 720×576 pixeles képpel), és a hang is 5.1-es Dolby Digital hangminőségben élvezhető. A HDTV egy egészen új látványvilágot kínál: legegyszerűbben megfogalmazva az ?ott lét? tapasztalatához közelít, és ezáltal ?új realizmus? megjelenését jelenti a televíziózásban. A HDTV hasonló váltásnak tekinthető, mint a fekete-fehérről a színes tévére való átállás.

A HD-adás vételéhez a megfelelő tévén (?Full HD?, ?HD ready? vagy ?HD TV?) túl egy úgynevezett Set Top Boxra (vevőkészülék), valamint egy hozzá tartozó dekódoló kártyára van szükség, – melyeket a T-Kábel biztosít a HDTV-re előfizető ügyfelek számára. A televíziózás újszerű élménye kedvező áron, két mozijegy áráért, azaz havi bruttó 1990 forintért a T-Kábel otthonába viszi a valóság élményét!

Magyarország vezető távközlési vállalataként az a célunk, hogy a felhasználók számára érdekes, az újdonságot és új élményeket biztosító megoldásokat a lehető leghamarabb elérhetővé tegyük ? hangsúlyozta a csoporthoz tartozó T-Kábel sajtótájékoztatóján Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese. A HDTV generációváltást jelent, jobb képet és hangot kínál a nézőnek, olyan minőséget, amely korábban tévénézés közben elképzelhetetlen volt. Egy teljesen új korszak elején vagyunk, de még csak az első lépéseket tesszük meg. A jövőben a felhasználói élmény kerül előtérbe, és a mostanit követő további újdonságokkal, pl. az IPTV-n keresztüli HDTV-vel is arra törekszünk, hogy ennek az elvárásnak megfelelve a lehető legtöbb ügyfelünknek elérhetővé tegyük a tökéletes ?házimozizást?.

A T-Kábel HD csomagja a márciusi induláskor

Filmbox HD: Közép-Európa első HD minőségű filmcsatornája, mely a nap 24 órájában magyar nyelven biztosít kiváló szórakozást a mozifilmek rajongóinak.

History Channel HD: angol nyelvű, dokumentumfilm csatorna, melyen a történelem legmeghatározóbb eseményei, alakjai, a történelem és a világ alakulásának legfontosabb pillanatai elevenednek meg soha nem látott kép- és hangminőségben.

Voom HD: a Voom HD egy igazi szórakoztató és életmódcsatorna angol nyelven. Kínálatában a különleges sportoktól (motorsport, snowboard, vízisí, szörf) a divattal, szépségápolással, egészséges életmóddal kapcsolatos műsorokon át a könnyűzenei koncertekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző programokat – mindezt természetesen lélegzetelállító HD képminőségben!

Szenzációs újdonság a magyar televíziózásban

A T-Kábel további kínálata a csatornák tekintetében is folyamatosan bővül! Szándékaink szerint a T-Kábel segítségével a pekingi olimpia eseményeit HDTV minőségben is lehet majd követni. Továbbá még idén, a jelenlegi tervek szerint olyan új csatornák is elérhetőek lesznek a kínálatban, mint az Eurosport HD és a Magyar Televízió várhatóan megjelenő HD csatornája.

A HD csomag pozitív piaci fogadtatását jelzi, hogy a délelőtti sajtótájékoztatóig, tehát a szolgáltatás bevezetésének első óráiban már több ügyfél előfizetett a HD csomagra. A közeljövőben a Társaság Set Top Boxai alkalmasak lesznek a műsor rögzítésére (PVR képesség) és várhatóan bevezetésre kerül NVoD (Near Video on Demand: egy programnak több másolat párhuzamosan, de időeltolással látható, ilyen módon az előfizetők választhatnak az időpontok között). A mozikéhoz hasonló rendszert jelent ez a szolgáltatásuk is.

Szóljon hozzá!