ZETApress

hírportál

Advent Győrben

Téli Fesztivál zajlik Győrben november 26-tól december 31-ig. Győr, a Találkozások Városa Adventkor is felejthetetlen élményeket ígér! Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai program-kavalkáddal várja az érdeklődőket az egész országból.

Az ünnepélyes fesztiválnyitó ökumenikus áldása, és Borkai Zsolt polgármester köszöntője után részletek láthattunk a Győri Nemzeti Színház Mária Evangéliuma című rockoperájából, majd városszerte bekapcsolták az ünnepi díszkivilágítást. Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 ideje alatt Győr a Fények Városaként ejti ámulatba vendégeit. A Belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája, és 7 méter átmérőjű óriási adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.

A felújított Széchenyi tér egyedülálló zenés fényjátékai, fénycsóvái, a csodás színekben táncoló fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sült gesztenye csábító illata mellett Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér. Győr, a Kultúra Magyar Városa 2010 címéhez méltó eseménysorozattal várja a város polgárai mellett a megyeszékhelyre látogatókat is.

Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 koncertkínálatában szerepel többek között a Hangraforgó, a Cserefa, a Viol-in Time, az Alma, a Star Machine, Boogie Woogie és Blues Est, de Szekeres Adrien, Auth Csilla, Dávid Viktóra gospel énekes, a Kaláka együttes, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, a Boleró Fúvós Együttes és Illényi Katica is fellépnek a rendezvénysorozaton. Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 hangversenyei közül érdemes kiemelni Bella Dániel orgonakoncertjét, a Bencés kórus és a Győri Filharmonikus Zenekar fellépéseit és a Palestrina kórus bemutatkozását.

Az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2010 multikulturális rendezvénysorozat színházi bemutatói ? a Győri Nemzeti Színház premierje, Csukás István és Darvas Ferenc Ágacska c. mesejátéka, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola Diótörője ? is nagy érdeklődésre tartanak számot. Az elmaradhatatlan Fábry-est humorbonbonjaival szórakoztat majd, míg a Polgári Szalon Angyalok a magyar költészetben előadása versekkel, muzsikával készülődik a karácsonyra. Győrkőcváros télen is kiemelt figyelmet szentel a gyerekeknek: kisállat simogató, szalmalabirintus, számos Mikulás és Krampusszal program várja a kicsiket, de igazi szenzációt ígér a III. Nemzetközi Betlehemes Találkozó is.

Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem. A belvárosi disznóvágáson a hurka- és kolbásztöltés mellett toros káposztaleves rotyog majd az üstben. A Szigetközi halkülönlegességek napján tradicionális és különleges halételek – parázson sült keszeg, halkrémek, tepsis hal, harcsapaprikás ? várják a látogatókat, akik a régió kuriózumába, a márnaderékból készült ecetes halba is belekóstolhatnak. Az édesszájúak kedvére Győr ünnepi beigli sütést is rendez, ahol nagymamáink receptjei alapján dagaszthatjuk és süthetjük a mákos és diós finomságokat.

Az Advent Győrben ? Téli Fesztivál 2010 Szilveszteri Városi Vigasságokkal: tűzijátékkal, koncerttel és utcabállal zárul december 31-én, pénteken. Győr idei turisztikai csomagjaiban a helyi szállásadók egységes árai és kész programjai mellett minden korosztály megtalálja a személyre szabott ajánlatát. A minden évszakban varázslatos Győr Advent idején is különösen jó választás! A továbbiakról, illetve a programokról idekattintva tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!