ZETApress

hírportál

Anyuval táncolok

A Balansz Tánciskola gyermekrajzpályázatot hirdet Anyuval táncolok címmel óvodáskorú gyermekek (3-6 éves korig) számára. Céljuk, hogy felhívják a gyerekek és szüleik figyelmét a mozgás fontosságára.

A mozgás együtt is végezhető a tánciskolában, így a szülő és a gyermek közösen, és tartalmasan tölti az idejét, és még az egészségével is törődik, hiszen a tánc igen komoly mozgásforma. A maximum A/4-es méretű színes ceruza, zsírkréta, festék rajzokat november 30-ig várják postai úton, a beszkennelt rajzot emailen, vagy személyesen a Balansz Tánciskola helyszínein. Részletes információ idekattintva olvasható. A pályázat témája: Hogyan táncolok anyuval közösen.

Mivel nem szeretnék senki kedvét elvenni a rajzolástól, nem állítanak fel külön zsűrit az elbírálásra. Azt kérik a szülőktől, hogy töltsék fel gyermekeik rajzát a Balansz Facebook oldalára, ahol szavazni lehet rájuk. A három legtöbb szavazatot (Like/Tetszik) kapott rajz beküldője Anyukájával együtt Balansz-táncbérletet nyer. A rajzpályázatba az óvodákat is bevonták: november végén összegyűjtik a rajzokat, ezzel könnyítve a szülők és a kis piktorok jelentkezését.

A Balansz filozófiája

A mai gyerekek 10-15%-a szenved valamilyen tanulási zavarban, amelyet általában a fejlesztőpedagógusok korrepetálással, a szülők pedig rengeteg gyakorlással próbálnak javítani. Természetesen ennek is van eredménye, kinél több, kinél kevesebb. A délutáni gyakorlások viszont elveszik az időt a mozgástól, a játéktól, amely elengedhetetlen a fejlődő szervezett számára. Köztudott, hogy a mozgás boldogsághormonokat szabadít fel, amelytől a gyerekek a mindennapi életben vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak, a tanórákon pedig jobban kezelhetőek lesznek.

A Balansz Tánciskola megoldást kínál a fenti két problémára: játékos formában fejleszti a gyermekek koncentrációs képességég, mozgáskoordinációját, miközben az édesanyjuk tőlük karnyújtásnyira ugyanabban az időben egy felnőtt táncórán vesz részt, ahol kifejezetten gerinc és egyéb fizikai problémákat oldjuk rengeteg érzelemmel, mozgással, lazítással, egyszóval mindazzal, amit csak a tánc kínálhat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Táncolj anyuval! | ZETApress

Szóljon hozzá!