ZETApress

hírportál

Vodkával Lappföldre

Csatlós Máté bármixer képviseli Lapföldön Magyarországot ? döntött a szakmai zsűri tegnap a XIII. International Finlandia Vodka Cup hazai döntőjén, miután több száz koktélt kóstolt végig.

Nem kis tétje volt a finn vodka mixer verseny hazai döntőjének: a győztes képviselheti hazánkat a lapföldi mixer világbajnokságon. Az ország legkiválóbb mixerei mérték össze tudásukat a lappföldi út reményében ? tudta meg Lantai József, aki a fotókat is készítette. Megkóstolta a sok mixet is: mindegyik sok vodkaalappal készült. A verseny alatt discos adott dögös zenét. Szép volt a hely, nagy az érdeklődés. Egész napos verseny után alakult ki a mezőny, melyből csak egy nő került a döntőbe.

Az elődöntő és középdöntő után végül 12 versenyző állt a pult mögé, hogy megmutassa, mire képes. Első körben aperitifeket, utána long drinkekek készítettek, végül pedig meghatározott időre, adott alapanyagokból kellett összeállítaniuk a koktélkülönlegességeket.

A szakmai értékelő bizottság mellett egy sztárokból álló szakértő csapat is véleményezett. Pataki Zita, Gianni és Varga Győző a legnagyobb lelkesedéssel kóstolta végig a hosztesz lányok által kínált koktélokat. Az ítészek azonban figyeltek a vodka által is képviselt mértékletes és kulturált fogyasztásra.

A versenyen végül a szakmai zsűri, köztük Varga Gergő többszörös Finlandia magyar és nemzetközi bajnok Csatlós Mátét találta legjobbnak, akinek a Finlandia világnagykövet, Pekka Pellinen is gratulált a győzelemhez, és egyben a nemzetközi versenyen, a Lappföldi Kupán való részvételhez.

Szóljon hozzá!