ZETApress

hírportál

Zenéljünk mindenütt!

Október elsején, a Zene Világnapján emeld fel a hangszered és zenélj Te is a sztárzenészekkel az utcákon, tereken, aluljárókban, vagy épp a munkahelyeden! ? javasolja Tamás Dorka.

Az elmúlt két év hagyományát folytatva, idén ismét spontán örömzenélésre várunk mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. Regisztrálj a weboldalon, és október elsején zenélj, ahol csak kedved tartja, majd töltsd fel a saját koncertedről készült videót, s az élményen túl még értékes ajándékokat is nyerhetsz!

Ezen a napon a Hungarofest KLASSZ Zenei Iroda és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jóvoltából délelőtt 11 órától egész nap ingyenes koncertek várnak mindenkit az Zeneakadémia előtti parkolóban felállított színpadon. Emellett Budapest több pontján ? így a Nyugati téri, vagy a Blaha Lujza téri aluljáróban is ? a legkülönbözőbb műfajokat képviselő profi zenészek ? többek között Szakcsi-Lakatos Béla és Kelemen Barnabás ? töltik meg zenével a köztereket.

A Zene Világnapja nagykövete Várdai István gordonkaművész, aki idén, a Liszt Ferenc téren felállított központi zenei színpadon emeli fel hangszerét és tart virtuóz gordonkabemutatót. A budapesti helyszínek mellett Pécsett, Európa kulturális fővárosában is egész nap örömzene-örömtánc vár mindenkit!

A Zene Világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, dzsessz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.

Szóljon hozzá!