ZETApress

hírportál

Véget ért a fesztivál

Emlékeimben fog élni a kép, amin a dísz-kivilágítású Oroszlános udvarban állva lehörpintem poharam utolsó cseppjeit ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a tegnap zárult Budavári Borfesztiválon járt és szorgalmasan fényképezett.

Szerda délután 2 órakor megnyitotta kapuit a Budavári Borfesztivál. A borongós, esős idő ellenére már az első napon több ezer látogató volt kíváncsi 15 ország 250 borászatának kínálatára, és a Hooligans Együttes esti nyitó koncertje is sok fiatalnak jelentett komoly vonzerőt.

A szervezők jó érzéssel tapasztalták, hogy az a hatalmas munka, amelyet a Borfesztivál előkészítésébe fektettek, meghozta az eredményét, mert a rossz idő sem tartotta vissza az embereket attól, hogy az esernyők alatt, a borászatok pavilonjaiba behúzódva, a gazdag borkínálat borait kóstolgatva, jól érezzék magukat ? mondta László Ágnes sajtófőnök az első nap eseményeit nyugtázva.

A Borfesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkatársai is mindenkit arra biztattak, hogy látogassanak ki a Budavári Borfesztiválra, ahol ha napsütést nem is tudnak garantálni, de mosolygós arcokat és jó hangulatot biztosan. Sajnos a napsütés valóban elmaradt, a borászok szerint a péntek-szombati esőzés elriasztotta az embereket.

Sajnálatos módon a várva-várt Magyar ? Német, BorÁsz-válogatottak mérkőzése is elmaradt pénteken a stadion gyepének használhatatlansága miatt. Bock József, a csapat oszlopos tagja úgy nyilatkozott, hogy majdnem sírva fakadtak mikor meglátták a gyepen a több centis vizet. A vasárnap végre megkegyelmezett a Budavári Borfesztiválnak.

Kellemes, mondhatnám borozásra alkalmas idő fogadta a látogatókat, telt ház volt a színpadok előtt, a borászatok pavilonjainál és a VinAgora sátor borbíráló tréningjén. A két színpad sztárparádéja tökéletesen kiegészítette egymást, mindenki megtalálhatta kedvenc műfaját, legyen az a Magyar Nemzeti Cigányzenekar vagy a Pribojszki Mátyás Band.

A jó borok mellett tobzódhattunk a kóstolnivalók között, szinte felsorolhatatlan volt a gasztronómiai kínálat. Töki pompos, embörös rétes, batyuban tálalt tárkonyos csülökragu, aludttejes, szilvalekváros kukoricaprósza, Etyeki sonkás, Kapros rezgőke, Szittya pita vagy a Vadragu mákos nudlival és még sorolhatnám csak azért, hogy fájdítsam azok szívét, akik nem látogattak fel a Várba.

A forgatagban több közéleti és közismert személlyel is találkoztam ? lásd a képeken ?, és csak mosolygós arcokat, jó hangulatot tapasztaltam! És valóra vált Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő-és Borkultúra Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójának jókívánsága: ? Jó szórakozást, kiváló bor élményeket, új barátságokat kívánok a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál programsorozatán! ? Nos, itt megvolt mind a három!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Még egyszer a borokról | ZETApress

Szóljon hozzá!