ZETApress

hírportál

Viktor alámerült

Tegnap délután a camponabeli Tropicariumban Varga Viktor a cápák közé merült. A bemutatóval a közelmúltban lezajlott Mexikói-öbölbéli olajkatasztrófára akarta felhívni a figyelmet, melynek a víz alatti állat és növényvilágra mért csapása az egész földet megmozgatta. Fotóinkat Lantai József készítette.

Viktor légzőkészülék nélkül, egy acélketrecben merült a vízbe. Kérdésünkre elmondta, hogy remek úszó, naponta edzésben van. Már békéscsabai gyermekként megszerette a vizet, miskolci egyetemistaként is rendszeresen úszott. Két éve él Budapesten, itt sem hagyta abba a testedzés remek fajtáját. Terve, hogy búvárvizsgát tegyen, s a tengerben ketrec nélkül merüljön a cápák közé.

Viktor mellett sokan ültek a sajtótájékoztatón. Eszes Szabi ? akinek Rák a csillagjegye ?, Horváth Évi, Mujahid Zoli, Nagy Adri és a HT3 zenekar mind-mind első szóra jött a jótékonysági rendezvényre. Olajban kéne megforgatni a katasztrófa okozóit ? mondta a sokat merülő Horváth Tamás. Lehet, hogy inkább tejbe-vajba kéne füröszteni őket? Persze jó forróba!

Kenéz Krisztián, a Notebookstore operatív igazgatója elmondta, hogy a világméretű jótékonykodáshoz a Hawlett Packarddal együtt kívánnak csatlakozni. Lényeg, hogy a HP egy speciális netbook-ot, valamint egy ehhez tartozó WWF-es netbook-táskát kíván értékesíteni, a Notebookstore üzleteiben. Az eladott gépek árának egy része ? darabonként ötezer forint ? automatikusan egy erre biztosított számlára kerül, melyet az olajkatasztrófa jótékonysági céljára hoztak létre. Így a magánszemélyek is csatlakozhatnak a világméretű jótékonysági kampányukhoz.

Mátrai Anikó, a Tropicarium marketingigazgatója a cápák viselkedéséről beszélt. Kérdésünkre elmondta, hogy alapjában véve békés állatok, az embert sem bántják. Megérzik viszont a beteg, sebesült élőlényt, és a vérszagot. Észreveszik a másik élőlény bizonytalan mozgását, megszaporodó szívverését és akkor támadnak, ha valamilyen szokatlant észlelnek. Az akváriumban is megeszik a sérült, beteg állatokat. Hetente egyszer kapnak mintegy 15 kilogramm tengeri halat. Tíz éve kerültek ide a Mexikói-öbölből ? ahol most az olajkatasztrófa volt ?, s a kisebbek már szaporodtak is, míg a nagyobban tojásai terméketlennek bizonyultak. Két hím és nyolc nőstény hal alkotja a csapatot.

Amíg Viktor a merüléshez levetkezett, Veress Kinga vezetett végig a Tropicariumon. Zoli közben a majmokat, Szabi meg a piranhákat etette meg. Évi kígyót simogatott, Adri és Horváth Tomi meg a zenekara a madarakat kínálgatta. A merülésre nagyszámú közönség figyelt, mert a camponabeli állatkert tegnap is, mint a hét többi napján délelőtt 10-től este 8-ig nyitva volt.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sztárok a Tropicariumban | ZETApress
  2. Ütés után árverés | ZETApress

Szóljon hozzá!