ZETApress

hírportál

Koktélverseny sztároknak

Ember-nagyságú jégpoharakban kevertek a sztárok. A Barátok csapata, Labancz Lilla és Bárdosi Sándor közös gyermeke nyert! ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki nemcsak kóstolt, de szorgalmasan fényképezett is.

Extrém és látványos sztár-koktélkeverő versenyen mérte össze tudását nyolc sztár Európa első számú szórakozóhelyén. A négy különös pár közül a Labancz Lilla és Bárdosi Sándor alkotta Barátok csapata keverte a legkiválóbb jeges csodát. Az ember-nagyságú jégpoharakban készített finomságokat Keresztes Ildikó vezetésével egy sztár-zsűri értékelte.

A Finlandia négy íze alapján álltak össze a párosok: a Grapefruit csapatát Varga Viktor és Horváth Tamás Kis-csillagok alkották, Pély Barna és Galambos Dorina, avagy a Szerelmesek áfonya vodkából kevertek koktélt, Hajas László és Zsidró Tamás Sztárfodrászok a lime ízből ügyeskedtek, a Két jó barát, Labancz Lilla és Bárdosi Sándor pedig a mangó ízből varázsoltak ízletes nedűt. A versenyzőknek hét perc állt rendelkezésre az italkülönlegességek elkészítésére. Ha netán hét percet várunk mondjuk a buszra, az idő örökkévalóságnak tűnik, itt azonban pillanatok alatt elszaladt, még kevésnek is bizonyult.

A látványos megmérettetésen ? a designerek szinte színpadképet teremtettek a szórakozóhelyen ? a csapatok mindent bevetettek, hogy megnyerjék a Keresztes Ildikó, az MC/DC és a Varga Gergő profi mixer alkotta zsűrit. A Kis-csillagok sokkolták a közönséget: Tomi Viktor haján keresztül locsolta a szirupot a másfél méter magas, jégből faragott pohárba. Zsidróék a szívószálakkal tették látványossá koktéljukat, Dorináék az íz-kombinációra koncentráltak, míg Labancz Lilla és Bárdosi Sándor egy nagy vodkás üveggel díszítették remekművüket.

A zsűri Keresztesi Ildikó vezetésével, Varga Gergő ötszörös Finlandia magyar bajnok és nemzetközi bajnok szakértelmével és MC/DC tapasztalataival végigkóstolták a koktélokat, majd eredményt hirdettek a gyorsaság és az íz alapján, és természetesen a koktélkészítés közbeni show-t is értékelték. A dobogó első fokára a Barátok csapatát alkotó Labancz Lilla és Bárdosi Sándor állhatott fel, büszkén magasba emelve a mesterfokozatú sztár-koktélkeverő oklevelesüket.

A másodikak a Kis-csillagok lettek, a harmadik helyen Zsidró Tamás és Hajas László végzett, míg Pély Barna és Galambos Dorina cseppet sem méltatlankodva vették tudomásul, hogy leszorultak a dobogóról. A mesterfokú képesítést mindannyian megkapták, sőt a finom italokból otthonra is vihettek egy-egy üveggel. Az eredményhirdetés után a kóstolás vette kezdetét, mondhatom mindegyik nagyon jól sikerült. Itt az ideje, hogy olimpiai sportág legyen a koktélkeverés, hiszen nagyon jó esélyeink lennének!

Szóljon hozzá!