ZETApress

hírportál

A sörözés 10 pontja

A másfél hónappal ezelőtt meghirdetett ötletbörze hatására a magyar sörkedvelők nagyszerű javaslatokat küldtek be a pályázat weboldalára. Az ötletek véleményezésében és a végleges lista kiválasztásában részt vett a népszerű énekes, Rúzsa Magdi és Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere.

Nagyon örülünk, hogy a magyar sörkedvelők ilyen aktívak voltak, és sokrétű, változatos javaslatokat küldtek be a weboldalunkra. Úgy érzem, a végleges lista eleget tesz a célkitűzésünknek. A sörözés 10 pontjával amellett, hogy méltó emléket állítottunk Dreher Antal születésének 200-ik évfordulója alkalmából, a minőség iránt elkötelezett vállalatként, hozzájárulhatunk a magyar sörkultúra színesítéséhez is. Bízunk benne, hogy ezt a 10 pontot minden sörbarát szívesen idézi majd! ? mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere a 10 pont véglegesítése után elmondta: ? A magyar sörkedvelők igényes, minden részletre kiterjedő javaslatai bebizonyították, hogy igenis számít a receptúra, a természetes alapanyagok kiváló minősége, a megbízható márka, és a szakértelem.

Annak örülök a legjobban, hogy a sörkedvelők írtak olyan ötleteket is, amiben a sör és a nő együtt szerepel. Ezt azért tetszik, mert szerintem egy nőnek sörözni egyáltalán nem ciki! Poén, hogy még a sörbajusz is bekerült a pontok közé ? én sosem szégyelltem a sörbajuszt, sőt, egy nőnél akár kifejezetten szexi is lehet. De újat is tanultam: a sört lassan kell kortyolgatni és a megfelelő hőmérsékleten érdemes fogyasztani, hogy az aromákat, ízeket érezhessük. Összességében nagyon tetszik a 10 pontos lista, remélem a sörkedvelők is elégedettek lesznek ? tette hozzá Rúzsa Magdi.

A tíz pont

1. Sörözz magyar, ne habozz!
2. Korsó vagy pohár egyre megy, a lényeg, az ízek harmóniája!
3. A minőségi sör művészi remek: természetes alapanyagok és sörmesteri szakértelem!
4. Tökéletes sört, ideális hőmérsékleten! A világos 8 C, a barna 10-12 C, a búza 12-15 C fokosan élvezhető igazán!
5. Az első kortyot lassan, nyugodtan idd, hogy élvezhesd a sör zamatát!
6. Csak ismerős márkában bízz!
7. Sört csak frissen fogyassz! A csapolt sört azonnal ízleld, és a bontott üveggel se késlekedj!
8. A jó sör koronája a habja! Tömör, tartós, buborékai csak lassan olvadnak szét.
9. Ne szégyelld a ?sörbajuszt?! A fehér, habzó bajusz még a hölgyeknek is jól áll!
10. Egészségünkre!

A sörözés10 pontja akciót a Sörkirály Dreher Antal születésének 200. évfordulója alkalmából hirdette meg a Dreher Sörgyárak Zrt, Magyarország meghatározó sörgyártója. Ezzel a különleges kezdeményezéssel kívánt méltó emléket állítani névadó alapítójának, aki korának egyik meghatározó alakja volt, szakértelmének, folyamatos fejlesztéseinek és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően erősítette a hazai söripart ? tudtuk meg Jani Kingától.

Szóljon hozzá!