ZETApress

hírportál

Nyelvparádé a magasban

Hol terem a házasságkötő? ? kérdezte amerikai ismerősöm tört magyarsággal. Előbb azt hittem, hogy az anyakönyvvezetők iskolájára kíváncsi, de amikor elmondta, hogy egy menyasszonyt szeretne lefényképezni, leesett a tantusz. Kollégám a házasságkötő termet kereste, csak éppen felcserélte a szavak sorrendjét. Hiába fordította le jól a magyarra a szavakat, kérdése mégis mosolyt csalt hallgatója arcára.

Bizonyára rajtunk is így derülhetnek külföldön, ha hézagos a nyelvtudásunk. Hogy ez mind kevesebbünkkel forduljon elő, azon a számos nyelviskola segít. Idén immár nyolcadszor gyűltek össze a Westend City Center tetején, hogy bemutassák iskolájukat. Száznál is többen ajánlanak nekünk három napig tanulási lehetőségeket. Részleteket honlapjukon olvashatunk.

A péntek délelőtti megnyitón megtudtuk, hogy 2000. szeptemberében, az első Nyelvparádén még azon imádkoztak a szervezők, hogy a másodikat is megéljék. Azóta rendszeresen összegyűlnek az idegen nyelvet tanulni vágyók szeptember első hétvégéjén a Nyugatinál. Tavaly már 19 ezer vendégük volt a három napon, s idén szeretnék elérni a húszezret. Holnap estig van lehetőségünk túlszárnyalni a bűvös határt.

Szóljon hozzá!