ZETApress

hírportál

Nők a sörről

Ledöntjük a tabukat! A nő és a sör igenis nagyszerű páros! Nem ciki, ha egy nő sörözik, sőt! ? állítják a megkérdezett ismert sörkedvelők. De tudjuk egyáltalán hogyan, és mikor szoktak sörözni a nők? ? erről kérdezte őket Jani Kinga.

Bár a köztudatban úgy él, hogy a sör a férfiak kedvenc itala, ám egy brit akadémikus-történész hölgy szerint a folyékony kenyér egyenesen a nőknek köszönhető. Jane Peyton kutatásaiból megtudhatjuk, hogy a sör hétezer éves, és 200 évvel ezelőttig szinte kizárólag nők készítettek. Sőt, Mezopotámiában és a suméroknál a sört nem egy isten, hanem egy istennő ajándékának tartották, és olyan fontos erény volt a nők sörkészítési tudása, hogy a főzési privilégium mellett, a kocsmákat is kizárólag ők vezethették. A nők sörkészítési egyeduralmának az ipari forradalom véget vetett ugyan, de ami tény, az tény: a férfiak a sört a nőknek köszönhetik!

S hogyan viszonyulnak napjainkban a nők a sörhöz? ? Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta: ? Sörgyártó és forgalmazó vállalatként mi is tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a nők sör-fogyasztási szokásai jelentősen változtak. Egyre gyakran választanak a hölgyek barátnői beszélgetésekhez frissítő jellegű, természetes alapanyagokból készült söröket. ? Korábban nem volt jellemző, ma viszont már érezhető, hogy nagy biztonsággal választják ki a nők is saját, kedvenc márkájukat, nem csak párjuk kedvelt sörét ismerik.

Véget ért volna egy korszak, amely azt hirdette, hogy a sörözés a férfiak kiváltsága? A jelek azt mutatják, hogy igen! Rúzsa Magdi az ismert és népszerű énekesnő koncert után, kellemes baráti társaságban szívesen fogyaszt sört. ? Sörözni ciki lenne egy nőnek? Szerintem egyáltalán nem, sőt! Volt már olyan, hogy sörözés közben alakult ki egy olyan mély beszélgetés, amiből barátság lett. Persze egy hatalmas buli után is jólesik egy pohárral. Túl vagyunk egy szuper koncerten, mindenki örül a sikernek és eszméletlenül jól esik a banda tagjaival vagy akár a rajongók társaságában meginni egy pohár hideg sört, pláne nyáron! ? mondta Rúzsa Magdi. Hölgyek, sörözni tehát egyáltalán nem ciki, és ami biztos, nyáron, a tűző melegben egy pohár minőségi sör a nőket is megilleti!

Szóljon hozzá!