ZETApress

hírportál

Kikötő a tereken

A Művészetek Völgyéből az idén is a ferencvárosi Kultuccába költözik a Bárka Kikötő augusztus 24-25-26-án. A nagykoncerteknek szokás szerint a Bakáts téren felállított színpad ad majd otthont, ám a Kálvin téren és a Ráday utcában zajló építkezések miatt a délutáni és koraesti programok új helyszínre, a nemrég felújított, gyönyörű Ferenc térre kerülnek. Szombaton és vasárnap délután 4 órától a gyerekeké lesz a Ferenc tér, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A térre érkező Bárka rakományát a gyerekek bonthatják ki. A szállítmányban sok-sok zene, mulatság, játék, tánc található, valamint érdekes anyagok, amikből érdekes tárgyakat készíthetnek majd az apróságok. Az idei fesztiválon olyan programokat szeretnének nyújtani a szervezők, amik a környezetvédelemre nevelnek.

Fő téma az újrahasznosítás. Hogyan tudunk a már használt tárgyakból, újat, jobbat, mást készíteni, hogy ne gyarapítsuk tovább az emberiség által felhalmozott hatalmas szemétdombot. Kapirgáljunk együtt, mint a kiskakas a mesében ezen a szemétdombon, hátha találunk egy gyémánt fél krajcárt! A programokat az Apró Színház szervezi és vezeti.

Szóljon hozzá!