ZETApress

hírportál

Kicsik és nagyok a Dunáért!

150 ember csatlakozott a már hagyományosnak mondható Duna napi vízipisztoly-csatához. A WWF Magyarország ezzel szeretné felhívni a figyelmet a Szabadság-sziget és a Duna értékeire.

150 ember várta izgatottan a vízipisztoly-csata kezdetét az egész napos kissé bizonytalan időjárás ellenére a Művészetek Palotája előtt. A kiadós bemelegítés miatt ekkor már senki nem volt száraz. A fegyver-arzenál igen változatos volt ? ki a hagyományos kézi vízi pisztolyt, ki az erőteljesebb vízi puskát, ki a vízi bombát választotta. Kiváló védelmet biztosított a rikító színű vízhatlan öltözék. A csata hevében végül a petpalackot is újrahasznosítottuk ? hiszen ritkábban kellett tölteni. A csata kezdetét valódi dobszó kísérte, és igazi induló fokozta a játékosok, köztük az esőkabátba csomagolt óvodáskorú kiskatonák harci vágyát.

A résztvevők a csata után megismerkedhettek a Szabadság-sziget megmentésének részleteivel. Így sokan nemcsak vizes ruháikat vihették haza a Duna napi eseményről, hanem egy darabot a Szabadság-szigetből is, hiszen ott helyben online örökbe lehetett fogadni egy darabot a szigetből ? ezzel is támogatva a sziget megmentéséért folytatott programot.

Reméljük, hogy valódi hagyományt teremtünk ezzel a kis játékkal. Fontosnak tartjuk, hogy még ha csak ilyen jelképes módon is, de bevonjunk mindenkit a Szabadság-sziget megmentésébe, és mindenki tudtára adjuk, milyen veszélyek fenyegetik a Duna élővilágát! ? mondta Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója.

Bárki hozzájárulhat a Facebookon elérhető alkalmazás segítségével a Szabadság-sziget megmentéséhez. Magánszemélyek ezer és kilencezer, cégek pedig tíz- és kilencvenezer forint közötti összeget ajánlhatnak fel, cserébe kiválaszthatnak egy tetszőleges területet a sziget térképén, amelyre akár saját üzenetet is beírhatnak. A befolyó összeget a szervezők a mohácsi Szabadság-sziget rehabilitációjára fordítják.

Szóljon hozzá!