ZETApress

hírportál

Jótékonysági bál Fóton

A Fóti Károlyiak Alapítvány Jótékonysági Bálja lesz július 3-án, szombaton a fóti Károlyi kastélykertben. A Fóti Károlyiak Alapítványt 1996-ban hozta létre nagykárolyi Károlyi László és felesége Erzsébet asszony ? tudatták az alapítók és Jankovich-Bésán András, az alapítvány elnöke.

Az 1995-ben közel 50 éves emigráció után hazatért, hazatelepült házaspár közhasznú alapítványának elsődleges célja a fóti Károlyi Kastély szellemi örökségének ápolása, a kastély kulturális, művészeti centrummá való alakítása. A fotó ifj. Sebestyén András festménye. Honlapja idekattintva megtekinthető.

A Károlyi hagyományok ápolása egyben a környék kulturális tradícióinak továbbélését segítő helytörténeti tevékenység ösztönzését is jelenti. Az Alapítvány által szervezett szórakoztató, művészeti programok mellett kiemelt szerepet kap a jótékonyság is. Fót város kulturális, oktatási, szociális életében a rászorulók rendszeres támogatása jelentős feladat a Fóti Károlyiak Alapítvány számára.

A fóti Károlyi-kastély parkjában most szombaton rendezendő Jótékonysági Bál a fenti feladatkör egyik kiemelkedő rendezvénye lesz. A nemzetközi részvétellel zajló esemény résztvevőitől és szponzoraitól származó bevétel a Károlyi Clarisse Alapítvány, Oltalom Idősek Átmeneti Otthonának megmentését és védelmét szolgálja.

A Jótékonysági Bál fővédnökségét Martonyi János külügyminiszter úr vállalta el. A díszvendég ő királyi felsége: LEKA II. Zogu herceg lesz Albániából. A Fóti Károlyiak Alapítvány célja ? hogy ez a hagyományosan megrendezésre kerülő társadalmi esemény ?, a történelmi múltú családok és a nemzetközi és hazai körök találkozója legyen.

Az alapítvány működése fordulóponthoz érkezett. A történelemi múlt, a jelenkor gazdasági sikere és a jó szándék egyszerre, most egy ponton találkozhat. A Károlyi család életében fontos szerepet játszó Újpest és az ott működő ? az egész világ gyógyszeriparában fontos szerepet játszó ? Sanofi-Aventis Zrt, valamint a Fóti Károlyiak Alapítvány közös célkitűzéseik érdekében működnek együtt a jövőben. Remélik, hogy együttműködésünk sok közös sikert hoz majd.

A Jótékonysági Bál megszervezésében nagy segítséget kaptak Baumann Iréntől, a Bridge-Tours Kft. tulajdonosától, aki ? átérezve ügyük fontosságát ? személyes jó példát mutatva vont be kiváló szolgáltatókat és szponzorokat az est lebonyolításához. Alapítványuk eszmeiségét követve fontosnak tartják a magyar hagyományok és értékek magas minőségű, elegáns megjelenítését. A Bridge-Tours által szervezett rendezvényeken ezek az értékek mindig hangsúlyosan jelennek meg.

Csatlakozott szponzorként a bálhoz a Rajkó Zenekar és a Talentum Táncegyüttes is, akik a vacsora alatti műsort szolgáltatják. Gáláns felajánlások érkeztek a tombolához és az aukcióhoz is. Az est ?fényét? a Candellight Kft. tulajdonosa, Korenchy Ida asszony által biztosított gyönyörű gyertyák adják, melyek méltó kiegészítői lesznek a Fody Party Service kulináris élményt nyújtó ételsorának, melyhez stílusosan Károlyi borokat szolgálnak majd fel. A vendégek Budapest-Fót közötti szállításához az MB Travel tulajdonosa Eőry Botond úr biztosít luxus autóbuszokat.

1 hozzászólás

  1. Vendég volt-e a gyáli Windisch-Gratz rokon? Ha nem, hát miért nem?