ZETApress

hírportál

TOP25 Dél-Pannóniából

Budapesten és Pécsett is megkóstolható a Pannon Borrégió TOP25 bora. A Pannon Borrégió 2010-ben harmadik alkalommal hirdette meg a Pannon Borrégió TOP 25 borversenyt. A versenyre ezúttal 47 pincészet nevezett 137 borral, közülük választotta ki a zsűri a legjobb huszonötöt. A nagyközönség Pécsett június 18-án és 19-én, Budapesten június 25-én kóstolhatja meg ezeket a borokat.

A borversenyt május 17-én, Pécsett rendezte meg a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó bormagazin, ahol 24 régióbeli és régión kívüli zsűritag kóstolta végig a benevezett 137 bormintát. Sajnos, a váratlan, hosszan tartó esőzés és az áradások miatt több távolabbról érkező zsűritag nem tudott időben megérkezni, eljutni a versenynek helyt adó PTE Hunyor Vendégházba ? tudatta a R.e.g.ő. Kft.

Idén minden eddiginél több, összesen 47 pincészet nevezett 137 borral az érintett 4 borvidékről. A kvótarendszeres versenyben rangos és független zsűri választja ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. Nem a versengés az elsődleges cél: a Pannon Borrégió TOP 25 eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, egyúttal lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak.

Idén összesen 20 pincészet készítette a 25 legjobb bort, mind a négy borvidék képviselteti magát a kiválasztottak között. A hagyományoknak és a régió adottságainak megfelelően túlnyomórészt vörösborok kerültek be a régió-válogatottba, 19 vörös-, 1 rozé- és 5 fehérbor alkotja a győztes csapatot.

A TOP25 bort a nagyközönség is megkóstolhatja, hiszen a már hagyományosnak mondható pécsi közönségkóstoló a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már kétnapos lesz: június 18-án és 19-én rendezik meg a Cella Septichora Látogató Központban, ahol 15-20 óra között 200-200 borkedvelő kóstolhatja meg a TOP25 borokat. Idén több kísérőrendezvény is gazdagítja a programot.

A tavalyi próbakóstoló sikere után idén is lesz budapesti közönségkóstoló, mégpedig ismét az Ybl Palota Rendezvényközpontban június 25-én, pénteken délután 15-20 óra között. Ide összesen 300 borkedvelő vásárolhat jegyet.

Az egynapos kóstolójegyek ára Pécsett és Budapesten is 2900 forint. További információk a Pécsi Borozó weboldalán olvashatóak, jegyfoglalást pedig az email-címükön lehet leadni. A hivatalos eredményhirdetés és a díjak átadása csak június 18-án, 14 órától kerül megrendezésre a pécsi Cella Septichora Látogató Központban.

Szóljon hozzá!