ZETApress

hírportál

Könyvhét csütörtöktől

Töltsd le a világot! Ma megnyílt a Multimédia Plaza. A Kossuth Kiadó, az ország egyik a legnagyobb kiadói csoportja ma beindította Magyarország első kulturális letöltő-áruházát, melyet már láthattunk a tegnapi sajtótájékoztatón.

Már induláskor több mint 200 könyvet és 50 hangos-könyvet kínálnak, elsősorban szépirodalmi és ismeretterjesztő sorozatokat, köteteket, köztük a magyar és a világirodalom klasszikus szerzőinek műveit

Emellett hangos útikönyveket, verseket, meséket, novellákat mp3 formátumban. A digitálisan másolat-védett és jogtiszta e-könyvek egészben és részletekben is megvásárolhatók, letölthetők (ePub) formátumban) a nyomtatott könyv bolti árának 40-60 százalékáért!

A Magyarországon egyedülálló plazában ingyenesen letölthető tartalmak ? szépirodalmi művek, illusztrációk, ételreceptek ? között is lehet böngészni. A folyamatosan bővülő kínálatú internetes áruházban a kiadói elképzelések szerint néhány hónapon belül dokumentumfilmek is megjelennek a kínálatban.

Újdonság még, hogy a csütörtökön kezdődő 81. Ünnepi könyvhét és a 9. Gyermekkönyvhét alkalmából (június 3-tól 6-ig a Vörösmarty téren) a Kossuth Kiadó kilenc, a vele társ Noran Libro öt, a Kossuth és a Gyomai Kner Nyomda közösen két nyomtatott művet, a Kossuth és a Mojzer Kiadó pedig két hangos-könyvet jelentet meg.

Többek között Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas költő 2006-tól napjainkig írt A gyermekkor csontváza című verseskötetét, Finta József, a napokon belül 75 esztendős Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas akadémikus, építész Élet ? Rajz című kötetét, Lakat T. Károly Requiem a nagy 8-asért című búcsúztatóját, az utolsó magyar futballzseninek tartott Varga Zoltánról és Ág Attila, Csák Erika, Varga Gyula: Vietnam, a felszálló sárkány országa című, sok fotóval illusztrált kötetét.

Szóljon hozzá!