ZETApress

hírportál

Öt éves a Prima Primissima

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Prima Primissima díjátadó gála. A mára komoly társadalmi rangot kivívott esemény és alapítványi munka újdonságokkal gazdagodik a jubileum alkalmával. A prímák közül mind a tíz kategóriában egy-egy primisszima kerül megválasztásra a Magyar Vállalkozók Napja eseménysorozata keretében tartandó Prima Primissima Díjátadó Gálaest napján, december 7-én, tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, a Művészetek Palotájában.

A Prima Primissima egyik idei újdonsága a Junior Prima Díj bevezetése, amelyet az a felismerés hívott életre, hogy hazánkban a kultúra és tudomány fejlesztése intézményesen nem megoldott. Ezért a vállalkozói szférának, a nemzeti tőkének mind nagyobb szerepet kell ebben játszania. Különösen fontos a tehetséges fiatalok támogatása, eredményeik megbecsülése, hisz ez a jövőbe való igaz befektetést jelképezi.

A díj megalapítását az tette lehetővé, hogy Demján Sándor mellé felsorakoznak olyan társalapítók, mint Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója, Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és a ceglédi Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, akik anyagi támogatásukkal segítették az új kategória létrejöttét. A Magyar Villamos Művekkel (MVM) a tárgyalások végső szakaszában vannak, támogatásukról biztosították az Alapítványt.

Az idén a megalapításának 15 éves évfordulóját ünneplő Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság a Magyar tudomány kategória Junior Prima Díj jelöltjeinek gondozását és anyagi támogatását vállalta magára. A csapatsportok egyik legaktívabb, és legeredményesebb támogatójává vált az MKB Bank. Szponzorációs stratégiájuk középpontjában a nem szezonális sportágak állnak és a kiváló teljesítményeket folyamatosan, külön is jutalmazzák.

Megtaláljuk őket a magyar kajak-kenu sportban, a kosár- és a kézilabda világában, amelyek sokak számára jelentenek mintát, szórakozást, s amelyek sikere fontos valamennyiüknek. Ezért tartották fontosnak a Prima Primissa díjon belül a Junior Príma Díj Sport kategória létrehozását, hogy jelezzék a fiataloknak is, érdemes dolgozni, érdemes teljesíteni, mert ahol eredmény születik, ott előbb-utóbb az elismerés is eljön. Mi a magunk eszközeivel jelezzük, mit tartunk fontosnak, hogy ezzel is elkötelezzük magunkat egy értékrend mellett.

A Vodafone Magyarország örömmel támogatja a Junior Prima Díjat, azon belül a Magyar oktatás és köznevelés kategóriát. Olyan fiatal tanárokat kívánnak elismerni, akik pedagógusi munkájukkal hozzájárulnak a magyarországi oktatás színvonalának emeléséhez, korszerűsítéséhez; tevékenységükkel példát mutatnak, és kiemelkedő szerepet töltenek be a tehetséggondozásban. Elkötelezettségüket a hazai oktatás fejlesztése mellett a jövőben tovább kívánják erősíteni. A Junior Prima Díjhoz hétezer euró anyagi elismerés társul, amelyet 25 év alatti, szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok kaphatnak.

További újdonsága az ötéves ünnepnek a Jubileumi Prima Primissima Díj odaítélése. Az alapító Demján Sándor saját jogkörével élve úgy döntött, hogy az elmúlt négy év Prímává választott jelöltjeiből öt kiemelkedő munkásságú díjazottnak a Jubileumi Prima Primissima Díjat adja át. Az új Prima Primissimák megkapják a díjjal járó Kincsem emlékszobrot, illetve a plusz negyvenezer euró anyagi elismerést. Mint Prímák már kaptak tízezer eurót, így ők is teljes Primissimák lesznek. Az alapító terve, hogy a tízéves jubileum alkalmával majd tíz korábbi Prima fogja megkapni a Jubileumi Prima Primissima elismerést.

A Prima Primissima Díj 2003-as megalakulását követő legjelentősebb belső fejlesztése a Területi Príma Díjak létrehozatala volt. A területi príma díjak a helyi VOSZ-szervezetek, a VOSZ országos szervezete, a Kuratórium és Demján Sándor alapítói részvételével egy olyan együttműködést teremtettek, amelyben szerepet kapott a helyi vállalakozói társadalom mobilizálása és aktív részvétele, a lokálpatriotizmus, illetőleg a vállalakozói társadalom és a szellemi és kulturális élet helyi képviselői közötti tényleges interakció. Ez újszerű elemként jelentkezett és rendkívül fontos abból a szempontból, hogy a vállalkozók és a kultúra, a művészetek, a tudomány és általában a szellemi élet képviselői közötti közvetlen kapcsolatokat és együttműködést helyezte új megvilágításba.

A 2007-es prímák, akikre szavazhatunk

Magyar irodalom: Mezey Katalin, Parti Nagy Lajos, Tandori Dezső.

Magyar színház- és filmművészet: Gaál István, Lukács Sándor, Schubert Éva.

Magyar képzőművészet: Féner Tamás, Schrammel Imre, Vígh Tamás.

Magyar tudomány: Glatz Ferenc, Losonczi Ágnes, Roska Tamás.

Magyar oktatás és köznevelés: Hankiss Elemér, Roóz József, Várszegi Asztrik.

Magyar építészet és építőművészet: Cságoly Ferenc, Finta József, Kévés György.

Magyar sajtó: Juhász Judit, Rangos Katalin, Sediánszky János.

Magyar népművészet és közművelődés: Andrásfalvy Bertalan, Jankovics Marcell, Magyar Állami Népiegyüttes.

Magyar zeneművészet: Kelemen Barnabás, Perényi Miklós, Vásáry Tamás.

Magyar sport: Egerszegi Krisztina, Mezei István, Nagy Tímea.

Luxusautó a legszerencsésebb szavazónak

A tavalyi sikeres együttműködés alapján a Pappas Auto Magyarország Kft. az idén is a támogatóink között van. A jól szavazók ? tehát a közönség-díjat végül elnyerő jelöltre voksolók ? közül kerül majd kisorsolásra az a szerencsés személy, aki egy Mercedes Benz C-osztályú személygépkocsival térhet haza a Pappas Auto Magyarország Kft. jóvoltából. Magyarországon is bemutatkozott az új Mercedes-Benz C-osztály, amely minden elérhető technikai újítást tartalmaz. Az új C-osztály elődje már bizonyított, hiszen világszerte több mint 1,4 millió darabot adtak el belőle 2000-es megjelenése óta. Az új C-osztály három változatban kapható: CLASSIC, ELEGANCE és AVANTGARDE kivitelben.

A három modell mind külsőleg, mint motorikusan látványosabban különül el egymástól, mint az elődje, így több korosztály és a különböző ízlésvilágú vásárlók igényeit is ki tudja elégíteni. Az AGILITY CONTROL futómű sportos vezetési élményt nyújt a menetszituációhoz igazodó lengéscsillapítókkal. A menetteljesítmények növekedése mellett a fogyasztás átlagosan fél literrel csökkent. A Mercedes-Benz gépkocsik esetében különös hangsúlyt kap a biztonság, az új C-osztály pedig ezen a téren is alkalmazza a technikai fejlesztések eredményeit: a NECK PRO fejtámlák, a hét légzsák és az erőteljes fékezéskor villogó féklámpák mind-mind a szériafelszereltség részei.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ifjú tehetségek reflektorfényben
  2. ZETApress » Megvannak a legprimábbak

Szóljon hozzá!