ZETApress

hírportál

Margit néni és a liberalizmus nyert

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri (Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia, Weyer Balázs) június 27-i találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj ? más néven a Hónap írása elismerés ? odaítéléséről. A májusban megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Ungár Tamás, a Népszabadság újságírója Margit néni és a liberalizmus című cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat, mely a Népszabadság május 19-i számában jelent meg.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj idei működését is a Pricewaterhouse Coopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó kétszázezer forint pénzjutalom jár. Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatóak a honlapjukon. A zsűri következő összejövetelét július első napjaiban tartja, amikor a júniusban megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

Az áprilisában megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Cseri Péter a Népszabadság újságírója az Egészségünkre, Attila! (Népszabadság, április 14.) című cikkért, valamint Vitéz F. Ibolya a HVG újságírója a Síngörbület (HVG, április 28.) című cikkért kapják a 90. és 91. Minőségi Újságírásért-díjat.

Cseri Péter ? aki második alkalommal veheti át a Minőségi Újságírásért-díjat ? írása a költészet napjáról való rendhagyó megemlékezést eleveníti fel, amikor Csuja Imre és Pogány Judit mondott verseket véletlenszerűen megszólított járókelőknek. Vitéz F. Ibolya ? aki szintén második alkalommal veheti át a Minőségi Újságírásért-díjat ? írása egy potom pénzen megvásárolt vasútépítő társaságról, és annak talányos csődhelyzetéről szól.

Szóljon hozzá!