ZETApress

hírportál

Tésztákról az Alföldön

Az Édes sült tészták és sütemények a kora újkortól című történeti-néprajzi, gasztronómia-történeti konferenciát május 26-27-én, szerda-csütörtökön rendezik Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón.

A szervezők ? Csoma Zsigmond, Mészáros Márta és Wolf Tamás ? a nagy érdeklődésre való tekintettel sajtótájékoztatót tartottak a Reviczky utcai Károli Egyetem Bölcsészettudományi Karán, a Kora újkor-, Gazdaság és Művelődéstörténeti Tanszéken, a II. emelet 228-ban.

Csoma Zsigmond, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum muzeológusa, a Magyar Borakadémia tagja arról beszél majd, hogy a süteményekhez milyen bort igyunk. Wolf Tamás, a Károli Egyetem hallgatója, a Pesti Barnabás Szakközépiskola oktatója a cukrászipari szakoktatás múltjáról és jelenéről beszél. Mészáros Márta egy kiskunfélegyházi cukrászcsalád történetét dolgozza fel.

A sajtótájékoztatón megismerhettük az Orpheus Noster című új folyóiratukat, melyet évente kétszer fognak kiadni. Az I. évfolyam 1. száma decemberben jelent meg, így a nyáron megjelenő második lapszám már a II. évfolyam 1. száma lesz. Állítólag a decemberi időzítésben nem volt ilyen irányú tudatosság, ez pusztán csak a véletlen műve volt. A konferencia teljes anyaga szintén megjelenik majd néhány hónap múlva nyomtatásban.

Szóljon hozzá!