ZETApress

hírportál

Velencei tavi EFOTT fesztivál

Négy nap, hat színpad, több mint száz fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján. –  A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be dr. Hankó Balázs Zoltán, a KIM felsőoktatásért felelős államtitkár délelőtt a Soroksári úti Fiktív Café&Event-ben. A részletes program idekattintva olvasható.

A rendezvényt beharangozó mai sajtóreggelin elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12-től 16-ig, szerda estétől vasárnap hajnalig többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

A fesztivál legnagyobb erőssége a közösségteremtő ereje: az EFOTT az év legnagyobb egyetemi bulija. Célunk, hogy a felsőoktatási közösséggel együtt formáljuk, hozzuk létre a jövő egyetemét, amely Magyarország megtartó erejének, versenyképességének egyik kulcsa – hangsúlyozta dr. Hankó Balázs Zoltán, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT fesztivál beharangozó sajtóeseményén hozzátéve: az EFOTT fesztivál idén a törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát.

A Velencei tavi Sukorói félszigeten július 12-16-a között megrendezett fesztiválról Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke elmondta, rendkívüli fontos találkozási pont az egyetemi közösségek számára. – Az EFOTT a felsőoktatás ünnepe is egyben, hiszen az esti szórakozás mellett aktív, izgalmas nappali programokat is kínál: a fesztivál egyetemi kampuszát jelentő UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett, találkozási lehetőséget kínálva a hallgatóknak. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére – fogalmazott.

Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz, az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa. – Az ország első egyetemi fesztiválját Veszprémben rendeztük 1969-ben, ezt a hagyományt azóta is fontosnak tartjuk, igazi közösségteremtő erőként tekintünk rá – mondta prof. dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. – A Pannon Egyetem hét helyszínen több mint száz attrakcióval várja a látogatókat a fesztiválon. Több mint 200 önkéntesünk segít majd, öregdiákoktól az oktatókon át a hallgatókig, az aktivitásaink középpontjában pedig a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd – emelte ki Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja.

Az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12-16-a között többek között a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján.

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba a nagyszínpadot. Csütörtökön fergeteges show várja az örök fiatalokat: színpadra lépnek a ’90-es és 2000-s évek nagy nemzetközi sztárjai, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat, Geszti Péter egy különleges Best of Geszti-produkcióval érkezik, és visszatér az EFOTT nagyszínpadára Korda György és Balázs Klári is. Pénteken a Wellhello, Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat.

Az előadók közül a sajtóesemény vendége volt Valkusz Milán, a VALMAR énekese-rappere, aki felidézte, a tavalyi fesztiválon már hatalmas sikert aratott a produkciójuk, idén először pedig a nagyszínpadon léphetnek fel. Részt vett L. Simon László is, aki még a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselőjeként került kapcsolatba a fesztivállal. – Lassan egy évtizede partnerünk az EFOTT a térségben, amely számára kiemelt fontosságú az esemény, többek között százezres nagyságrendű vendégéjszakával járul hozzá a helyi turizmushoz. Kiemelt célunk az ifjúsági szálláshelyek további bővítése annak érdekében, hogy egész évben minél több egyetemistát fogadhasson a térség! – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Szóljon hozzá!