ZETApress

hírportál

Nyári játékok zajlanak Ferencvárosban

Budapest legnagyobb szabadtéri színpadán, a Bakáts téren a 12. Ferencvárosi Nyári Játékokon szerda este egy színpadon lépett fel a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixiland Band. A fesztivál részletes programját honlapjukon ismerhetjük meg. Néhány csemege a kínálatból:

Ma este olasz és francia operaáriákat hallgathatunk. Vasárnap a Tuba Tóbiás című mesés zenejátékkal várják a kicsiket és nagyokat. Az egy órás előadás alatt a gyerekek észrevétlenül ismerhetik meg a különböző hangszereket, miközben Tóbi kalandjainak lehetnek részesei. Hétfőn este kilenckor lép fel a fesztivál díszvendége, a Szöuli Balett!

A Seoul Ballet Company 1986-ban alakult. Azóta több mint 20 országban szerepeltek. Előadásaik igen csak széles skálán mozognak, repertoárjukban több mint 35 különböző műsor található, klasszikus, neoklasszikus és kortárs művek egyaránt. Kiemelt hangsúly fektetnek az országok közti – előadásaik közös megértésén alapuló -, kulturális cserére.

2000-től készítenek operákra írt koreográfiát, ilyen pl. az Anyegin és a Carmen, melyeket a Koreai Nemzeti Színházban vittek színpadra, igen pozitív kritikák mellett. 2001-ben Kazahsztánban tartottak nyilvános előadást, 2002 – 2003-ban, Amerika 4 városában (Los Angeles és Washington DC), 2004-ben 3 helyszínen Olaszországban (Róma, Nápoly és Palermo), 2005-ben pedig Észtországban turnéztak. A társulat idén Szerbiában, Horvátországban és Szlovéniában turnézik, és június 23-a és 27-e között Magyarországon vendégszerepel.

Szóljon hozzá!