ZETApress

hírportál

Margitszigeti Sandokan

Kabir Bedi, a Maláj tigris című filmsorozat Sandokanja ma ünnepli 77. születésnapját. A kéthetes színművész 1984 tavaszán hazánkba is ellátogatott. Az 1976-ban készült olasz-francia-német-angol filmsorozatot akkor mutatták be a tv-ben, így nagy volt nálunk a Sandokan-őrület.

A május végi Gyermeknap délelőttjén sokan a Margitszigeten várták a maláj tigrist. Igaz, már előző nap kiderült, hogy a 38 éves indiai származású színész csak délután érkezik Ferihegyre, mégis sokan elhitték, hogy helikopter szállítja majd a szállodák melletti Nagyrétre.

Jómagam akkor a MALÉV Repülőklub hőlégballonosa voltam és minket is felkértek a részvételre. Kötött lebegést kellett bemutatnunk, ami azt jelenti, hogy csak kis magasságra emelkedhetünk és kosarunk egy biztosító kötéllel a kísérő kocsinkhoz van rögzítve. Már kora reggel kitelepültünk és megkezdtük az előkészületeket.

A gépjárműveket már előző év őszén kitiltották a Margitszigetről, így mi is csak útvonalengedéllyel hajthattunk be felállítási helyünkre. Rövidesen két motoros rendőr is megjelent – sajnos a típusra már nem emlékszem -, hogy ellenőrizze papírjainkat. A szervezőktől megtudtuk, hogy egy nehézsúlyú dzsúdós játssza majd el Sandokan szerepét, mivel a főszereplő csak később érkezik Ferihegyre.

Már jó előre hírt kaptunk helikopter érkezéséről, hogy mi se legyünk akkor a levegőben. Egyszer csak néhány sötét alak jelent meg a bemutatótér közepén. Egymásnak estek, verekedtek, botrányosan viselkedtek. Ekkor motorzúgást hallottunk fentről, megérkezett a helikopter, melyből kis magasságból leereszkedett a parókás, Sandokannak öltözött élsportoló. Pillanatok alatt megfékezte a garázdákat, aztán mindannyian meghajoltak, a műsorvezető bemutatta őket, majd sietve távoztak.

A show folytatódott, de a nézők nagy része csalódott volt. Azóta sem értem, hogyan is hihették, hogy az igazi művész fog megérkezni, bár az ember könnyen elhiszi, amit remél! Nemsokára mi is pakoltunk és hazamentünk, meg megrendelésünk csak délelőttre szólt.

Szóljon hozzá!