ZETApress

hírportál

Rehabilitálják a Mókus Őrsöt

A balatoni nyár nem a múlté, állítja a zánkai BalaTONE fesztivál szervezősége, akik ismét meg szeretnék kedveltetni legnagyobb tavunkat a fiatalabb generációkkal. Kedvcsinálóként holnap délután a főváros néhány forgalmasabb terén percekre megáll az élet. A térre a Mókus Őrs rohan be dobjaikkal, a járókelők közt gitárosok játszanak, egy közelben parkoló teherautó platójára pakolt hangszórókból a Mint a mókus fenn a fán szól, enyhén szólva mai felfogásban.

A szerencsésebb járókelők holnap egyszeri és egyedülálló látványt és zenei produkciót láthatnak Budapest utcáin a július 18-a és 22-e közt Zánkán először megrendezésre kerülő BalaTONE Fesztivál ízelítőjeként. Csütörtökön délután a Mókus Őrs kisdobosai masíroznak be Budapest forgalmasabb tereire. A fesztiválon is fellépő Brains együttesel ? elektronikus dobok helyett akusztikusan ?, saját parádédobjaikon játszanak dob-basszus zenét, többek közt a Mint a mókus fenn a fán kezdetű népszerű úttörődal feldolgozását is.

A látványosság a balatoni közös táborozás élményét hívatott rehabilitálni. Manapság ugyanis kevesen vallják be, hogy az úttörőtáborban igenis jól érezték magukat. Tizennyolc évvel azután, hogy az utolsó kubai cserediák is elhagyta a legnagyobb magyar táborhelyet, most újra dobpergés hangzik fel a Zánkai Gyermek és Ifjusági Centrum falai közt, csak egészen más kontextusban. A nyár közepén, július 18-22. között kerül megrendezésre a BalaTONE Fesztivál. A zászlófelvonás helyét színpadok és koncertek, a számháborúkét a fesztiválozók sátrai, a szalonnasütésekét pedig sörözők veszik majd át. Az viszont ezúttal is biztosra vehető, hogy sok kispajtás érzi majd jól magát az öt napos rendezvény alatt.

Idén először rendezzük meg Zánkán a BalaTONE Fesztivált, ahol egyszerre négy színpadon zajlanak majd a koncertek, de lesznek filmvetítések, sportrendezvények és természetesen vízi programok is, mondja Bukovinszky Béla, az esemény főszervezője. Ami a külföldi húzóneveket illeti, a brit Asian Dub Foundation, Dillinja és Freq Nasty, illetve az amerikai Dog Eat Dog fémjelzik majd a fesztivált, míg a hazaiak közül a Tankcsapdától a Besh-o-Dromon át a Kispál és a borzig a teljes élvonal, illetve számos kisebb zenekar és DJ is játszik majd. Fellép a legendás KFT is, hogy a stílszerű környezetben igazán nagyot szóljon a Balatoni nyár című dal.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fesztivál a Balatonon

Szóljon hozzá!