ZETApress

hírportál

SOS nyelvőrség Zemplénért

Új piacokat, új partnereket, befektetőket, turistákat, új munkahelyeket a Zempléni Régiónak! Ez lehet az őszinte vágya az ott élőknek, de ez jut feltétlenül eszébe annak is, aki e történelmi tájegységet a Bodrogköz felől közelíti meg, vagy a régi dicsőség fényét keresi.

Az egyik peremfeltétel a megvalósuláshoz a kis és közepes vállalkozások, a térség terület és vidékfejlesztésben érdekelt szervezetek, és az idegenforgalom szereplői számára egy újszerű képzés, komplex nyelvi szolgáltatáscsomag. A program a magyarországi Zemplén térségben indul, része az Idegen Nyelvvel a Megyéért-projektnek. Kiterjesztik a Zempléni Eurorégióra és a szervezők terve szerint az észak-magyarországi térségre.

Ennek során, felhívják a figyelmet az idegennyelvtudás, és – használat fontosságára a különböző nemzetek kultúrájának megismertetésére. A program eleme, hogy a csatlakozott partnerek számára átfogó, komplex idegen nyelvi szolgáltatásokat biztosítanak. Egyben cél, megismertetni Európával a régiót és azt a programot, mely révén befektetőket, üzleti partnereket, turistákat hozhatnak a térségbe.

A csatlakozás a programhoz térítésmentes. A partnerek garantált színvonalas szolgáltatásokhoz juthatnak jelentős kedvezménnyel ? tájékoztatta Lindenberger Tamást Juhász István, a sátoraljaújhelyi térség vállalkozóinak mentora, innovációs szakember, aki élő és adaptálható inkubátorházat működtet. Erről ad tanúbizonyságot oldaluk. A gyakorlat igénye, a térség adottsága a meghatározó ? fejtette ki ?, ezért sokrétű a lehetőség. A nyelvoktatás áll a középpontban, mely megvalósulhat szaknyelvi programcsomagokban, például ilyen az idegenforgalmi, turisztikai, műszaki szakterület, és a tolmácsolásban ? konszekutív, szinkrontolmács, nyelvi kísérő formában.

A programban helyet kapott a fordítás is, bármilyen típusú szöveg igény szerinti nyelven és tartalommal történő fordítása, lehet az szakszöveg, levelezés, e-mail. A napi igényeket kiszolgáló az idegenvezetés elem: a Zempléni Régióban, az ország e területén, és az összetett tartalmat biztosító, vonzó nevű Gyöngyszemtúra során. A gyakorlat igényéből származik számos egyéb szolgáltatás. Ezek közül kiemelte Juhász István, ügyvezető igazgató, a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ? a ZRVA ? részéről, hogy a kedvezményes utazások bonyolítása, programok más kultúrákról, SOS nyelvőrség ? mely váratlan idegen nyelvi helyzetben azonnali segítség. A nyelvi szolgáltató program a Zempléni RVA Inkubációs programja keretében, a dLANG-Special Speciális Nyelvi Szolgáltató valósítja meg.

Szóljon hozzá!