ZETApress

hírportál

Ukránok vendégségben

Háború elől menekülő családoknak szervezett újra kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső. A Baptista Szeretetszolgálat 2022-ben is folytatja a már 7. éve hagyományként működő Kulturális Kirándulás a Fővárosban című programsorozatot, ezúttal a háború elől menekülő gyermekes családok vehettek részt az egyedi programokon.

A Baptista Szeretetszolgálat első pillanattól kezdve támogatja a menekülő családokat, szállással, étkezéssel. Ezúttal a szervezet 30 fős ukrán csoportot látott vendégül a pesti Baross City Hotelben. Különleges programokat szervezett Baricz Dezső, a Szeretetszolgálat munkatársa a tragédiában érintettek számára – tudatta Sárréti Anita sajtóreferens.

A családok Donyeck, Irpiny és Kramatorszk területéről érkeztek. A négy nap során szerettük volna egy kicsit elfeledtetni velük a háború által okozott borzalmas traumákat és vidámságot varázsolni az életükbe. Volt szerencsém már többször látogatást tenni az ukrán határnál, és több mint 5 tonna tartós-élelmiszer adományt, 900 db pizzát, játékokat, üdítőket vittünk a háború elől menekülő ukrán embertársaknak a Pizza King Expressz jóvoltából Melhem Saad tulajdonos támogatásával és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében – mondta a szervezet programszervezője. A HELL ENERGY Magyarország Kft. jóvoltából és támogatásával közel 50 millió Ft értékben vittünk ruházatot, kabátokat, pólókat, üdítőket stb. a menekülteknek.

A célunk az volt, hogy a csoport négy napon keresztül megismerje egy kicsit Budapestet, és színes programokon vegyenek részt: parlamentlátogatás, ebéd a parlamentben Kövér László, házelnök meghívására, Superfly Air Sports, Fővárosi Állat- és Növénykert, MiniPolisz, Sánta Róza Kalózhajó, óriáskerekezés. A Pizza King támogatásával az étkezéseket tudtuk megoldani, ráadásul nagy örömünkre Mága Zoltán hegedűművész külön koncertet adott az ukrán csoportnak, és cipőkkel, játékokkal, csokoládékkal ajándékozta meg őket, sőt még vacsorára is vendégül látta testvéreinket a Külső-józsefvárosi Református Egyházközség templomában. Kökény Dani énekes is fellépett a gyerekek nagy örömére. Minden támogatónak szeretnék köszönetet mondani, hogy segítettek abban, létrejöjjön a kirándulás, és csodálatos élményeket vihetnek magukkal a gyermekek és szülei! – mondta el Baricz Dezső.

Szóljon hozzá!